latinopoulou-bogdanos-akrodexia
Εκτός διαδικασίας έμειναν: η «Πατριωτική Ενωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, η «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου.

Σύμφωνα με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου όπου θα ανακηρυχτούν όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου 2023.

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.

Αλληλοεξόντωση στα άκρα της δεξιάς πολυκατοικίας

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για ορισμένα κόμματα ωστόσο η πορεία προς τις κάλπες έληξε άδοξα καθώς είτε τους έκοψαν τον δρόμο προσφυγές που κατέθεσαν εναντίον τους άλλοι συνυποψήφιοι είτε δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εκτός διαδικασίας έμειναν: η «Πατριωτική Ενωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, η «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου.

Ειδικότερα:

- η «Πατριωτική Ενωση» των Εμφιετζόγλου Μπογδάνου αποκλείστηκε μετά από καταγγελία που κατέθεσε συνεπώνυμο κόμμα για ονοματοκλοπή αλλά και γιατί χρησιμοποίησε ως έμβλημα τον «Ήλιο της Βεργίνας» αν και είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η χρήση ανάλογων συμβόλων.

- Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την πλευρά του προσέφυγε κατά των, «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και «Εθνική Δημιουργία» των Τζήμερου – Κρανιδιώτη. Στην πρώτη περίπτωση η προσφυγή έγινε αποδεκτή από το ανώτατο δικαστήριο και το κόμμα Λατινοπούλου αποκλείστηκε ενώ η ένσταση κατά της «Εθνικής Δημιουργίας» απορρίφθηκε.

- Η «Εθνική Δημιουργία» των Τζήμερου – Κρανιδιώτη επέλεξε να τα βάλει με το ΚΚΕ καταθέτοντας ένσταση με την οποία υποστηρίζουν ότι η δράση του Περισσού αντιστρατεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα.

Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις οι ηγέτες των κομμάτων που τοποθετούνται στο δεξιότερο πολιτικό φάσμα προκρίνουν τώρα την ανάγκη σχηματισμού κοινού μετώπου.

Επικεφαλής των προσπαθειών φαίνεται πως μπαίνουν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος οι οποίοι με δηλώσεις και αναρτήσεις τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων που κόπηκαν ή αναμένεται να κοπούν από τον Αρειο Πάγο προκειμένου να κατέβουν ως συνασπισμός δυνάμεων στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήριο αστυνομία
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Νέα πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για 400 μόνιμους
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
αξιολογηση
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές
Καταγγελία: Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών...
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές