mitdsotakis
Τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και έχουν εγκριθεί από τη ΝΔ για τις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης

Διήμερη περιοδεία στην Καστοριά και την Κοζάνη ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι πλέον φανερό ότι η ΝΔ έχει αρχίσει να φουλάρει τις κινήσεις της με ορίζοντα τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όμως, «κλειδώνουν» και τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Σήμερα, το protothema.gr αποκαλύπτει τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και έχουν εγκριθεί από τη ΝΔ για τις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης που είναι πάντα «βαρόμετρο», με δεδομένο ότι η Κεντρική Μακεδονία θεωρείται προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος. 

Α’ Θεσσαλονίκης

Εκτός από τους νυν βουλευτές που θα είναι ξανά υποψήφιοι (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Στρατός Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου), αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που σταθμίζει τις επιλογές του και προεκλογικά αναμένεται να έχει μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οριστικοποίηση της απόφασής του, πλώρη για το ψηφοδέλτιο του 2023 βάζουν πρόσωπα που υπήρχαν και το 2019, ενώ υπάρχουν και νέες είσοδοι. 

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Status FM και αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης ενέγραψε υποθήκη το 2019 και προσπαθεί ξανά, ενώ εκ νέου υποψήφιοι είναι ο σταθερός πρώτος επιλαχών εφοριακός Παναγιώτης Κόκκορης και ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης. 

Δυναμική είσοδο κάνει στο ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Λαγκάδα Γιάννης Ταχμαζίδης, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης. Από την αυτοδιοίκηση προέρχεται και η αντιδήμαρχος Κορδελιού Φωτεινή Πεσματζόγλου-Δεβετζή, ενώ υποψήφια για πρώτη φορά θα είναι η δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΘ, Αφροδίτη Νέστορα. Για πρώτη φορά θα δοκιμαστεί ο επιχειρηματίας Μάριος Δράμαλης που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υποψήφια θα είναι η γιατρός, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου, η Τάνια Κιουμουρτζίδου, ιατρική φαρμακευτική αντιπρόσωπος και η επιχειρηματίας Σμάρω Μανιάτη. 

Β’ Θεσσαλονίκης

Στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τα νεότερα στελέχη, μιας και η ΝΔ διαθέτει τρεις βουλευτές (Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος). Δυνατή είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Φανή Παππά, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών του 2019 και είχε πάρει πάνω από 21.000 σταυρούς. Εκ νέου υποψήφιες θα είναι οι πολιτεύτριες του 2019, η προϊσταμένη της διεύθυνσης παροχών του ΕΦΚΑ Κατερίνα Ζιούτα και η επιχειρηματίας Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα. Νέα υποψήφια η δημοτικής σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Άρτεμις Αγαθοκλέους, ενώ επίσης για πρώτη φορά πολιτεύεται η καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Γιαννοπούλου. Στο ψηφοδέλτιο μπαίνουν, επίσης, ο επιχειρηματίας Νίκος Βιδάλης και οι πολιτικοί μηχανικοί, η Σοφία Λαβασά και ο Παναγιώτης Θεοδώρου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»