kiriakos_mitsotakis
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς»

«Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου, σε συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ, στην Αλεξανδρούπολη.

Για τις βουλευτικές εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνουν την άνοιξη και σε χρόνο τέτοιο ώστε πρακτικά θα έχει εξαντληθεί η τετραετία.

Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, γιατί, όπως είπε «ο Εβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο να εκφραστεί στις πρώτες κάλπες η δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω των προβλημάτων από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, απάντησε ότι γνωρίζει πως μπορεί να υπάρξει δυσαρέσκεια και νευρικότητα, ωστόσο τα διλήμματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη, θα στείλει τα μηνύματα και η δεύτερη κάλπη θα τα επιβεβαιώσει, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε το τοξικό κλίμα και την αντιπαράθεση ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Σε ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων και τη συζήτηση σχετικά με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδείξει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ΑΔΑΕ πώς θα κινηθούν»  και πρόσθεσε πως «θα ήταν καλό να επιλυθεί και να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ΑΔΑΕ».

Είπε ακόμα ότι «όλοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με το νόμο που ψηφίστηκε και η ΑΔΑΕ» και ότι ο νόμος αυτός ορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πληροφορηθούν οι πολίτες αν παρακολουθούνται.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Σοφίας Ζαχαράκη
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη
Αρχίζει η διαδικασία επιλογής διδακτικών βιβλίων από τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2027-2028
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη