kiriakos_mitsotakis
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς»

«Έχω την δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου, σε συνέντευξη Τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ, στην Αλεξανδρούπολη.

Για τις βουλευτικές εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνουν την άνοιξη και σε χρόνο τέτοιο ώστε πρακτικά θα έχει εξαντληθεί η τετραετία.

Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, γιατί, όπως είπε «ο Εβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο να εκφραστεί στις πρώτες κάλπες η δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω των προβλημάτων από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, απάντησε ότι γνωρίζει πως μπορεί να υπάρξει δυσαρέσκεια και νευρικότητα, ωστόσο τα διλήμματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη, θα στείλει τα μηνύματα και η δεύτερη κάλπη θα τα επιβεβαιώσει, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε το τοξικό κλίμα και την αντιπαράθεση ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Σε ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων και τη συζήτηση σχετικά με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδείξει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ΑΔΑΕ πώς θα κινηθούν»  και πρόσθεσε πως «θα ήταν καλό να επιλυθεί και να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ΑΔΑΕ».

Είπε ακόμα ότι «όλοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με το νόμο που ψηφίστηκε και η ΑΔΑΕ» και ότι ο νόμος αυτός ορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πληροφορηθούν οι πολίτες αν παρακολουθούνται.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί σε μετακινήσεις μαθητών και συγχωνεύσεις τμημάτων – «Όχι στη σαρανταποδαρούσα των 25 παιδιών», τονίζουν
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
Στο 22,8% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα δεν λειτουργεί με όρους κράτους δικαίου
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
«Το παρόν Μνημόνιο αποσκοπεί στην ερευνητική συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών μέσω της δημιουργίας ψηφιακών ιστορικών αρχείων της ΑΣΔΑΑΜ και κοινής...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
Το έργο βασίζεται στις κεντρικές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας