Καϊλή
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι δήλωσε η συλληφθείσα ευρωβουλευτής μέσω του συνηγόρου της

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας, όπως είπε, κατ' εντολήν της ίδιας, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές.

«Ό,τι επαφές έκανα με το Κατάρ έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα», δήλωσε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, η κ. Καϊλή δυσκολεύτηκε να πιστέψει όσα της καταλογίζονται, ενώ τονίστηκε ότι η ίδια έχει άγνοια του τι συμβαίνει εδώ.

Στο άμεσο διάστημα αναμένεται και το Δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί με προτροπή της Εύας Καϊλή.

Τι ανέφερε

Η κ. Καϊλή φαίνεται να είπε πως «κατ' αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή έβλεπαν ότι ήταν μία αναπτυσσόμενη περιοχή». 

«Μου είπε ότι ο Γιοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτηθείς για την ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, επανέλαβε πως η κ. Καϊλή του είπε «αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;».

Όταν ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτήθη για τη φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», απάντησε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλων συλληφθέντων.

«Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολείο
Σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις για τη «μεταφορά ευθυνών» στους εκπαιδευτικούς
ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καταγγέλλουν πρακτικές που υπερβαίνουν τον ρόλο των διδασκόντων και ζητούν άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις
Σχολικές υποδομές στην Κέρκυρα: Έντονες αντιδράσεις για τη «μεταφορά ευθυνών» στους εκπαιδευτικούς
Ωνάσεια σχολεία
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα του 2026
Στην τελική ευθεία τα αποτελέσματα για Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα του 2026
Βουλή
«Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»: Ερώτηση στη Βουλή για τις καθυστερήσεις
Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τις καθυστερήσεις, την αξιολόγηση και τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας
«Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»: Ερώτηση στη Βουλή για τις καθυστερήσεις
diethnes-panepistimio
Διεθνές Πανεπιστήμιο: Εορταστική εκδήλωση του Τμήματος Μαιευτικής, για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών- Μαιευτών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, στις 13:00, στο πλακόστρωτο του Βασιλικού Θεάτρου
Διεθνές Πανεπιστήμιο: Εορταστική εκδήλωση του Τμήματος Μαιευτικής, για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών- Μαιευτών