Άδωνις Γεωργιάδης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί – Όσοι το επιλέγουν κερδίζουν λεφτά» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» λειτουργεί και ότι όποιος το επιλέγει κερδίζει χρήματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το  «καλάθι του Άη Βασίλη» δεν θα είναι «τσουρούτικο».

«Μου αρέσει που οι αλυσίδες έχουν μπει μεταξύ τους σε έναν υγιή ανταγωνισμό και δίνουν στον καταναλωτή σοβαρές εκπτώσεις. Το καλάθι πια λειτουργεί και αυτοί που το επιλέγουν κερδίζουν λεφτά. Είμαστε σε τέτοιες εποχές πληθωρισμού και δυσκολίας που το να κερδίζουν λεφτά οι συμπολίτες σου είναι μεγάλη υπόθεση» δήλωσε.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «το εορταστικό καλάθι» έχει προσθέσει τέσσερα προϊόντα: μοσχάρι, γαλοπούλα, βασιλόπιτα- τσουρέκι και σοκολάτα. «Δεν βάλαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Ήταν δική μου απόφαση αυτή. Δεν ήθελα να δώσω ένα σήμα ότι πρέπει και αυτά τα παραδοσιακά γλυκά να τα παίρνουμε υποχρεωτικά από τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν πάρα πολλά ζαχαροπλαστεία, πάρα πολύ φούρνοι που φτιάχνουν τόσο ωραία γλυκά και θα τα προσφέρουμε μέσα στις εορτές» τόνισε.

Με αυτή τη λογική έγινε και το «καλάθι του Άη Βασίλη», καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, δεν χρειαζόταν να αγοράζονται τα παιχνίδια από το σούπερ μάρκετ. «Ο ενθουσιασμός που τα καταστήματα παιχνιδιών έχουν δείξει για το καλάθι του Αϊ-Βασίλη είναι μεγάλος. Χθες μου έστειλαν τα πρώτα μέιλ με τα προτεινόμενα καλάθια. Όλος ο κλάδος των παιχνιδιών οριζόντια θα είναι στο καλάθι» είπε.

Τέλος, ανέφερε: «Βλέπω όμως ότι το καλάθι θα έχει πολύ μεγάλη χαρά μέσα. Δεν θα είναι δηλαδή τσουρούτικο, θα έχει πολλά πράγματα».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΤΕΙΟ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο «Rethinking Area Studies, the Disciplines, and the Policy Sciences for the Twenty-First...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές