Άδωνις Γεωργιάδης
«Το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί – Όσοι το επιλέγουν κερδίζουν λεφτά» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» λειτουργεί και ότι όποιος το επιλέγει κερδίζει χρήματα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το  «καλάθι του Άη Βασίλη» δεν θα είναι «τσουρούτικο».

«Μου αρέσει που οι αλυσίδες έχουν μπει μεταξύ τους σε έναν υγιή ανταγωνισμό και δίνουν στον καταναλωτή σοβαρές εκπτώσεις. Το καλάθι πια λειτουργεί και αυτοί που το επιλέγουν κερδίζουν λεφτά. Είμαστε σε τέτοιες εποχές πληθωρισμού και δυσκολίας που το να κερδίζουν λεφτά οι συμπολίτες σου είναι μεγάλη υπόθεση» δήλωσε.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «το εορταστικό καλάθι» έχει προσθέσει τέσσερα προϊόντα: μοσχάρι, γαλοπούλα, βασιλόπιτα- τσουρέκι και σοκολάτα. «Δεν βάλαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Ήταν δική μου απόφαση αυτή. Δεν ήθελα να δώσω ένα σήμα ότι πρέπει και αυτά τα παραδοσιακά γλυκά να τα παίρνουμε υποχρεωτικά από τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν πάρα πολλά ζαχαροπλαστεία, πάρα πολύ φούρνοι που φτιάχνουν τόσο ωραία γλυκά και θα τα προσφέρουμε μέσα στις εορτές» τόνισε.

Με αυτή τη λογική έγινε και το «καλάθι του Άη Βασίλη», καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, δεν χρειαζόταν να αγοράζονται τα παιχνίδια από το σούπερ μάρκετ. «Ο ενθουσιασμός που τα καταστήματα παιχνιδιών έχουν δείξει για το καλάθι του Αϊ-Βασίλη είναι μεγάλος. Χθες μου έστειλαν τα πρώτα μέιλ με τα προτεινόμενα καλάθια. Όλος ο κλάδος των παιχνιδιών οριζόντια θα είναι στο καλάθι» είπε.

Τέλος, ανέφερε: «Βλέπω όμως ότι το καλάθι θα έχει πολύ μεγάλη χαρά μέσα. Δεν θα είναι δηλαδή τσουρούτικο, θα έχει πολλά πράγματα».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες
Γραπτή δοκιμασία προσομοίωσης Μαθηματικών Γ Τάξης στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες