βαξεβανης-υποκλοπες
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/NTIME NEWS
«Υπάρχουν αποδείξεις. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία» - Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κώστας Βαξεβάνης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Μαντζουράνη, επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα. 

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης«Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Όπως υπογράμμισε η υπόθεση θα πρέπει «να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελίας η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι «δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία».

«Και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;

Γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος αφού έκανε ό,τι έκανε με την ΕΥΠ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει predator ή όπως αλλιώς λέγεται κι άλλο πράγμα είναι η ΕΥΠ.

Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο είναι με ένα εγκληματικό κέντρο για την δημοκρατία με εγκληματικό εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη. Eίδατε ότι δεν ήταν μόνο το Predator. Αυτοί που παρακολουθούσαν το Predator ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ.

Δηλαδή ο Θανάσης Κουκάκης και ο κύριος Ανδρουλάκης. Αυτό λοιπόν είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Ο κύριος Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στα χέρια του, άλλαξε το νόμο και δεν μπορεί να ενημερωθεί κανείς πολίτης για την παρακολούθηση του. Στη συνέχεια όταν βγήκαν οι παρακολουθήσεις μίλαγε για ιδιωτικό κέντρο ενώ αποδείχτηκε λίγο αργότερα όταν και από την ΕΥΠ γίνονταν παρακολουθήσεις. Και στη συνέχεια τι έκανε; Έκλεισε την εξεταστική επιτροπή χωρίς να κληθούν τα βασικά ονόματα που κατονόμαζαν όλοι οι συνάδερφοι και εγώ μαζί, δηλαδή και ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτσιος. Απέφυγε να πάει στη συγκεκριμένη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις απέναντι αντιπολίτευση και τον Τσίπρα και όταν ήρθε η PEGA στην Αθήνα έστριψε διά του αρραβώνος με το παρακράτος.

Αυτό λοιπόν αν δεν είναι απόδειξη και αυτοενοχοποίηση από τον κύριο Μητσοτάκη ότι αυτός είναι πάνω απ’ όλα και αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί με συνοπτικές διαδικασίες να τα τελειώσει, τότε τι είναι;» διερωτήθηκε.

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται, όχι από μας, από τον κύριο Μαρινάκη» ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του τονίζει: «Πέντε προκαταρκτικές για το ίδιο σοβαρό θέμα. Να θυμίσω ότι για πολύ υποδεέστερα θέματα έχει διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Εφετών. Και γι’αυτό το θέμα που εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό το παίζουμε τρελίτσα; Αν βρεθεί αύριο μία άλλη εφημερίδα να κάνει μία άλλη αποκάλυψη θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση; Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Επίσης ο εκδότης του Documento κατέστησε σαφές ότι δεν έχουν σημασία τα άτομα αλλά το γεγονός των παρακολουθήσεων σε άτομα του υπουργικού συμβουλίου: «Τι αποκαλύπτει αυτή η λίστα; Δεν έχουν σημασία τα άτομα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει μία μεγάλη λίστα, ένα ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, της συζύγους των υπουργών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που όταν βγάζαμε για το ψευδές πόθεν έσχες έλεγε ότι χτυπάμε τη γυναίκα του. Τώρα αυτός παρακολουθεί με το σύστημά του γυναίκες υπουργών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόνισε: «Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει υφυπουργός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να βρίζει δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στην ουσία. Να σας πω ότι πάει για μήνυση και αγωγή ο κ. Οικονόμου. Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει χωρίς να έχει αποδείξεις. Ο κ. Οικονόμου έκανε τον καμικάζι του Μητσοτάκη κάνοντας βουτιά στην αθλιότητα. Αυτοκτονώντας στο έδαφος της αθλιότητας. Θα το πληρώσει αυτό».

«H εισαγγελία δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο»

«Οι χθεσινές αποκαλύψεις του Documento αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα καθεστώς ζόμπι. Είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, οσοδήποτε ισχυρού και αν είναι, να μετατρέπει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο», διαμήνυσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου.

«Οι παράνομες παρακολουθήσεις επικοινωνιών δεν είναι ψυχοφάρμακα. Είναι βάναυσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δικαιοσύνη και κυρίως αυτή τη στιγμή η εισαγγελία δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι η ώρα του ιεσαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος γνωρίζει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Οι λύσεις είναι δεδομένες. Είναι τρεις και τις δίνει η ποινική δικονομία», υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

«Αυτό που γίνεται χαρακτηρίζω ως παρανοϊκό. Αν ζούσε ο Καραμανλής θα μίλαγε για ένα απέραντο τρελοκομείο. Όσο για τα στοιχεία, να σας θυμίσω μία ελληνική παροιμία «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι». Λίγη υπομονή, θα αποκαλυφθούν όλα και δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία