Μητσοτάκης, Ερντογάν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Κομβικός μήνας για την ελληνική διπλωματική αντεπίθεση απέναντι στο κρεσέντο προκλήσεων της Άγκυρας αναδεικνύεται ο Οκτώβριος. Η τουρκική πλευρά είναι εμφανές πως δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής και το κλίμα έντασης θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες στη γειτονική χώρα το 2023.

Μηνύματα από το Κάιρο

Από την πλευρά της η Αθήνα απαντά με ισχυρές συμμαχίες και δίνει βαρύτητα στις σχέσεις της με κράτη της ευρύτερης περιοχής. Κομβική σημασία είχε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια το Κάιρο, που είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του. Μια συνάντηση που έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την προσπάθεια της Άγκυρας να «ζωντανέψει» το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, προσπάθεια που προκάλεσε μπαράζ διεθνών αντιδράσεων. 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

Τρομακτικό βίντεο εικονικής πραγματικότητας: Πώς είναι να βλέπεις από κοντά μια πυρηνική έκρηξη

Ο εκδικητής με τη μπουλντόζα: Πώς ένας αμερικανός γκρέμισε τη μισή πόλη του για να διαμαρτυρηθεί – Τι έγινε όταν οι Αρχές σήκωσαν τα χέρια ψηλά

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Σύρος: Καταγγελία για κακοποίηση βρέφους σε δημόσιο χώρο – Συνελήφθη ο πατέρας
Περαστικοί ειδοποίησαν τις Αρχές μετά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε κεντρικό σημείο του νησιού – Σχηματίστηκε δικογραφία και ορίστηκε δικάσιμος.
Σύρος: Καταγγελία για κακοποίηση βρέφους σε δημόσιο χώρο – Συνελήφθη ο πατέρας