Αχτσιόγλου: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας θεσμικής ανωμαλίας»
Για το ζήτημα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε μία από τα ίδια, που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα έχουν καμία ουσιαστική ανακούφιση, ενώ η κατάσταση θα γίνεται δυσκολότερη»

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας, ενώ στην πραγματικότητα είναι παράγοντας θεσμικής ανωμαλίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο "MEGA" σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε μία προεκλογική ομιλία στην οποία ήταν εξαιρετικά πιεσμένος και προσπάθησε να στήσει διλήμματα τα οποία νομίζει ότι θα του φέρουν μεγαλύτερη συσπείρωση, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πείσει ούτε το δικό του ακροατήριο».

Αναφερόμενη στο θέμα των υποκλοπών ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει οδηγήσει τη χώρα σε θεσμική εκτροπή με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Δεν μπορεί να μιλάει για διλήμματα του τύπου σταθερότητα ή αστάθεια, γιατί η σταθερότητα δεν προέρχεται από μία κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει τέτοια θεσμική ανωμαλία. Είναι θρασύ ένα τόσο μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας να το προσπερνάει με τη φράση έγινε ένα "επιχειρησιακό σφάλμα", δεν είναι έτσι και δεν μπορεί να υποτιμά τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών».

Για το ζήτημα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε μία από τα ίδια, που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα έχουν καμία ουσιαστική ανακούφιση, ενώ η κατάσταση θα γίνεται δυσκολότερη».

Αναφερόμενη στην ενέργεια και στην οικονομία υποστήριξε: «Η χώρα έχει έναν εκρηκτικό πληθωρισμό και είναι πρώτη στον ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη αλλά ο πρωθυπουργός δεν κάνει καμία παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος, δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα στην αγορά ενέργειας και ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν θα τεθεί πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επίσης, η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία παρέμβαση για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη κανείς δεν νιώθει πιο ασφαλής, έχουμε μία προδιαγεγραμμένη περίοδο μεγάλης κοινωνικής δυσφορίας και ανέχειας».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επιδοτήσεις των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, με χρήματα που προέρχονται από μία ακραία υπερφορολόγηση των πολιτών λόγω της ακρίβειας. Στο 7μηνο του 2022 οι πολίτες πλήρωσαν 6 δισ. περισσότερα σε φόρους απ' ό,τι πέρυσι και ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι από τον ΦΠΑ. 'Αρα, ουσιαστικά πληρώνουν τους λογαριασμούς δύο φορές, μία φορά αυξημένους από την τσέπη τους και μία δεύτερη φορά διά του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η ΝΔ τα παίρνει μέσω της φορολογίας και τα δίνει στους παραγωγούς ενέργειας, ενώ οι λογαριασμοί συνεχίζουν να αυξάνονται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατώτατος μισθός
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
Ποιοι κερδίζουν έως και δύο επιπλέον μισθούς από τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικά παραδείγματα για νέους, γονείς και τρίτεκνους
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
venzini.jpg
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Πολλοί οδηγοί γεμίζουν το ντεπόζιτο όποτε χρειάζεται, χωρίς να δίνουν σημασία στην ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, αναλύσεις τιμών δείχνουν ότι η ημέρα...
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο