oikonomoy

«Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε ούτε με όρους αιφνιδιασμού, ούτε μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ant1.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα, σημειώνοντας πως «θα είναι μέτρα που περιμένει να ακούσει η κοινωνία». «Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση» δήλωσε.

Διευκρίνισε πως στο εξής «η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα μειώνει το ύψος της στήριξης, ενώ εάν υπάρχει μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με πέρσι θα είναι μεγαλύτερη η στήριξη. Όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα επιταγή ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, που αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα, βρήκαμε τρόπους να το ενισχύσουμε και απέναντι στην ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά, αυτό θα γίνει και τώρα».

Στις εξαγγελίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του ύψους και των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης. Πρόσθεσε ακόμη πως εκτός από τα μέτρα στήριξης, υπάρχουν χρήματα που θα αξιοποιήσει η Κυβέρνηση για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας από τους πολίτες, όπως με την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είπε πως σύντομα θα εισπραχθούν τα χρήματα για την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας πως με τον μηχανισμό τιμολόγησης που ισχύει από τον Ιούλιο και μετά, όλα τα πρόσθετα κέρδη από τους παρόχους ενέργειας ανακτώνται άμεσα και με αυτά ουσιαστικά γίνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Σεπτεμβρίου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολο
Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει τους πανελλήνιους αγώνες υδατοσφαίρισης 2025-2026 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου 2025 την Προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων...

Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει τους πανελλήνιους αγώνες υδατοσφαίρισης 2025-2026 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
δασκαλος
Επιστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στη Σοφία Ζαχαράκη: Ζητούν αλλαγή του νόμου για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό
Οδύσσεια εκπαιδευτικών στο εξωτερικό: Άδεια άνευ αποδοχών ή απομάκρυνση από την οικογένεια
Επιστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στη Σοφία Ζαχαράκη: Ζητούν αλλαγή του νόμου για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό
aithousa_taksi
Ντροπή!: Μαθητές δημοτικού στο Ηράκλειο θα κάνουν μάθημα σε γκαρσονιέρα λόγω έλλειψης τάξεων
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε πρόσφατα στους γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ανησυχία για τις συνθήκες...
Ντροπή!: Μαθητές δημοτικού στο Ηράκλειο θα κάνουν μάθημα σε γκαρσονιέρα λόγω έλλειψης τάξεων
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 2 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι για τα κενά εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία
Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι
Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 2 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι για τα κενά εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία