oikonomoy
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

«Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε ούτε με όρους αιφνιδιασμού, ούτε μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ant1.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα, σημειώνοντας πως «θα είναι μέτρα που περιμένει να ακούσει η κοινωνία». «Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση» δήλωσε.

Διευκρίνισε πως στο εξής «η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα μειώνει το ύψος της στήριξης, ενώ εάν υπάρχει μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με πέρσι θα είναι μεγαλύτερη η στήριξη. Όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα επιταγή ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, που αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα, βρήκαμε τρόπους να το ενισχύσουμε και απέναντι στην ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά, αυτό θα γίνει και τώρα».

Στις εξαγγελίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του ύψους και των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης. Πρόσθεσε ακόμη πως εκτός από τα μέτρα στήριξης, υπάρχουν χρήματα που θα αξιοποιήσει η Κυβέρνηση για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας από τους πολίτες, όπως με την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είπε πως σύντομα θα εισπραχθούν τα χρήματα για την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας πως με τον μηχανισμό τιμολόγησης που ισχύει από τον Ιούλιο και μετά, όλα τα πρόσθετα κέρδη από τους παρόχους ενέργειας ανακτώνται άμεσα και με αυτά ουσιαστικά γίνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Σεπτεμβρίου.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές: Αντιδημοκρατικά τα νέα νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Η Ε’ ΕΛΜΕ κάνει λόγο για αυταρχική στάση της διοίκησης και υπερασπίζεται το δικαίωμα ενημέρωσης και παρέμβασης των εκπαιδευτικών σωματείων στα σχολεία
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
κτήριο ΑΣΕΠ
Έκτακτη ανακοίνωση προς αναπληρωτές: Άνοιξαν 150 θέσεις στις 22/5 για ECDL
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Άνοιξαν εκτάκτως 150 θέσεις για να προλάβουν όσοι είναι "τυχεροί" να δώσουν για Πιστοποίηση Η/Υ και να πάρουν 4 μόρια για τους...
Έκτακτη ανακοίνωση προς αναπληρωτές: Άνοιξαν 150 θέσεις στις 22/5 για ECDL
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν»: Πρόταση-«φωτιά» των Παρεμβάσεων για απεργιακό ξεσηκωμό με το «καλημέρα» του νέου σχολικού έτους
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ