oikonomoy
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

«Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε ούτε με όρους αιφνιδιασμού, ούτε μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ant1.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα, σημειώνοντας πως «θα είναι μέτρα που περιμένει να ακούσει η κοινωνία». «Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση» δήλωσε.

Διευκρίνισε πως στο εξής «η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα μειώνει το ύψος της στήριξης, ενώ εάν υπάρχει μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με πέρσι θα είναι μεγαλύτερη η στήριξη. Όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα επιταγή ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, που αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα, βρήκαμε τρόπους να το ενισχύσουμε και απέναντι στην ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά, αυτό θα γίνει και τώρα».

Στις εξαγγελίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του ύψους και των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης. Πρόσθεσε ακόμη πως εκτός από τα μέτρα στήριξης, υπάρχουν χρήματα που θα αξιοποιήσει η Κυβέρνηση για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας από τους πολίτες, όπως με την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είπε πως σύντομα θα εισπραχθούν τα χρήματα για την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας πως με τον μηχανισμό τιμολόγησης που ισχύει από τον Ιούλιο και μετά, όλα τα πρόσθετα κέρδη από τους παρόχους ενέργειας ανακτώνται άμεσα και με αυτά ουσιαστικά γίνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Σεπτεμβρίου.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μνημονιο συνεργασιας
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Η πρωτοβουλία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εμπέδωση του κράτους δικαίου μέσω της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Μηχανογραφικό για Πανελλήνιες 2026
Πανελλαδικές 2027: «Εκπαιδευτική μικροπολιτική» η ένταξη των Τμημάτων Φυσικής στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο
«Αιφνιδιασμό» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί με αφορμή την απόφαση που εντάσσει τα Τμήματα Φυσικής και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο
Πανελλαδικές 2027: «Εκπαιδευτική μικροπολιτική» η ένταξη των Τμημάτων Φυσικής στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο
Κακοποίηση σε γατάκι από αντιδήμαρχο στην Κρήτη
Φρίκη στο Ηράκλειο: Πρώην αντιδήμαρχος σκότωσε γατάκι χτυπώντας το σε τοίχο (vid)
Σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς του 77χρονου, τι υποστήριξε στην απολογία του
Φρίκη στο Ηράκλειο: Πρώην αντιδήμαρχος σκότωσε γατάκι χτυπώντας το σε τοίχο (vid)