staikouras
Dimitris Kapantais / SOOC
«Όσοι λένε "δώσε κι άλλα", ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα μέτρα στήριξης των πολιτών

«Όσοι λένε "δώσε κι άλλα", ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 είπε: «Χρειάζεται να είμαστε κοντά στην κοινωνία, αυτό όμως θέλει προσοχή και ρεαλισμό».

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει με μόνιμα μέτρα το εισόδημα του πολίτη, έχοντας στο νου και το παρόν αλλά και το μέλλον της οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ακόμη ότι δεν θα αναφερθεί σε κανένα μελλοντικό μέτρο πριν εξασφαλιστεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος και πριν υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί, γιατί αυτό δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Σχετικά με τον τρόπο που θα επιστραφεί στην κοινωνία, τόνισε ότι θα γίνει με δίκαιο τρόπο και αποτελεί συλλογική απόφαση.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι δόθηκαν 110 εκατ. ευρώ ως επιδότηση στα καύσιμα, ταυτόχρονα όμως οι πολίτες έλαβαν 370 εκατ. ευρώ μέσω του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά: «αντί να δίνεις επιδόματα, παίρνεις λιγότερους φόρους».

Επιλογή της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με τον υπουργό, να τονώσει με μόνιμο τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη με τη μείωση των φόρων, την αύξηση του κατωτάτου μισθού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι μήνες των μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;
Λιγότερα μαθήματα, μεγάλες ανάσες ξεκούρασης και αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι
Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι μήνες των μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;
μαθητές σε σχολείο
Πότε επιστρέφει στο σχολείο ο μαθητής μετά από γρίπη και πόσες απουσίες σβήνονται τελικά
Σχολεία: Πώς θα σβηστούν οι απουσίες από γρίπη και RSV – Ο οδηγός για την εγκύκλιο και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία
Πότε επιστρέφει στο σχολείο ο μαθητής μετά από γρίπη και πόσες απουσίες σβήνονται τελικά