ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: Περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις χωρίς ευθύνη της Ελλάδας
«Περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη», σχολιάζουν διπλωματικές πηγές για την επίθεση της Μαρία Ζαχάροβα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για «όξυνση στις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας - Ρωσίας, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές, με αφορμή την επίθεση της Μαρία Ζαχάροβα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως «αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δυστυχώς αποτελούν μία περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα.

Τον κατηγόρησε ότι εντάσσει τη χώρα μας στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, ενώ αναφέρθηκε και στο σχόλιο για την πολιορκία του Μεσολογγίου λέγοντας: «Απίστευτο οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους ναζί από το τάγμα Αζόφ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπουτσια
Γιατί οι Ιάπωνες βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν στο σπίτι;
Υπάρχει μια απλή αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική κίνηση που κάνουν οι Ιάπωνες πριν μπουν στο σπίτι τους, η οποία συνδέεται άμεσα με την υγεία και την...
Γιατί οι Ιάπωνες βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν στο σπίτι;
χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!