filis
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών συγκροτεί πολιτικό γεγονός - Σήμερα δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε», δηλώνει ο Ν. Φίλης για τις αυριανές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ως κρίσιμο χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Φίλης, το αν θα κερδηθεί το στοίχημα του μαζικού κόμματος της Αριστεράς, μέσα στους νέους, αναφορικά με τις τις αυριανές εκλογές.

«Σήμερα δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε», τονίζει και συμπληρώνει πως «αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να επιστρέψει ο πολίτης στην αυτοπρόσωπη πολιτική συμμετοχή, που σημαίνει η πολιτική να επιστρέψει στον πολίτη, αποκτώντας κοινωνικό μήνυμα και ενδιαφέρον».

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Φίλη:

Για την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, του προέδρου και της ΚΕ, έχει διπλή αξία. Αφενός, αφορά την ανάγκη δημοκρατικής συγκρότησης του κόμματος. Αφετέρου, ιδιαίτερα μέσα στη σημερινή συγκυρία του πολέμου και των επάλληλων οικονομικών - οικολογικών - δημοκρατικών κρίσεων, η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στην ψηφοφορία συγκροτεί ένα πολιτικό γεγονός. Τίθεται το θέμα της πολιτικής αλλαγής. Και ταυτοχρόνως αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να επιστρέψει ο πολίτης στην αυτοπρόσωπη πολιτική συμμετοχή, που σημαίνει η πολιτική να επιστρέψει στον πολίτη, αποκτώντας κοινωνικό μήνυμα και ενδιαφέρον. Αυτή η τάση φαίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, όπου η Αριστερά διεκδικεί την πρωτιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Με αυτή την έννοια το μήνυμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ «μαζικά - ενωτικά - αριστερά» συναντιέται με ανάλογες λαϊκές διαθεσιμότητες σε άλλες χώρες. Κρίσιμο θα αποδειχθεί αν το στοίχημα του μαζικού κόμματος της Αριστεράς κερδηθεί μέσα στους νέους. Σήμερα δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cache_eurobank2.jpg
Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Η επιμόρφωση δεν χρειάζεται τέλειο...

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα
Μητσοτάκης Βρυξέλλες
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στην ατζέντα
Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πόλεμος ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, η ενέργεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – Τα θέματα στην ατζέντα