kke
Menelaos Myrillas / SOOC
«Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους» - Θα συμμετέχει στην κινητοποίηση 5 Μαΐου  στο Υπουργείο Παιδείας

Την άρνησή του να συμμετέχει στην «συνάντηση "επισήμων" και προσωπικοτήτων στην οποία καλεί ο δήμαρχος Δέλτα» για το ΔΙΠΑΕ δηλώνει το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους συναντήσεις με αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν λύση».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι «θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ΔΙΠΑΕ, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την ακόμη πιο μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής στην επόμενη κινητοποίησή τους στις 5 Μαΐου  στο Υπουργείο Παιδείας».

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις, μετακινήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον Δήμο Δέλτα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Βουλή, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, υιοθετήσαμε τα αιτήματά τους και από την θέση μας ο καθένας τα προωθήσαμε με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα, χαιρετίσαμε τις μεγαλειώδεις και μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, και καλέσαμε την τοπική κοινωνία μέσα από τους οργανωμένους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους επαγγελματιών, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους να ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των φοιτητών ώστε ο αγώνας τους να πάρει ακόμη πιο μαζικά χαρακτηριστικά. 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων του ΔΙΠΑΕ, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων, και να μην βρεθούν σε δεύτερη μοίρα τα αιτήματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των συγκεκριμένων τμημάτων. 

Γι’ αυτό δεν θα συμμετέχουμε στην συνάντηση «επισήμων» και προσωπικοτήτων στην οποία καλεί ο δήμαρχος Δέλτα. Δεν θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις με αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, μπορούν να δώσουν λύση. Επιπλέον, στην ατζέντα της συζήτησης δεν μπαίνει το σύνολο των αιτημάτων των φοιτητών. 

Αντίθετα, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ΔΙΠΑΕ, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την ακόμη πιο μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής στην επόμενη κινητοποίησή τους στις 5 Μαΐου  στο Υπουργείο Παιδείας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σημαία
28η Οκτωβρίου: Υψώθηκε τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Χίου (Vid)
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια οι Χιώτες ύψωσαν τη σημαία των 150 τ.μ. στο λιμάνι του νησιού, παραμονή της εθνικής επετείου.
28η Οκτωβρίου: Υψώθηκε τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Χίου (Vid)
ρύζι
Μην το πετάξετε ποτέ: Το «μυστικό ελιξίριο» που κρύβεται στο νερό του βρασμένου ρυζιού
Το νερό από το βρασμένο ρύζι – γνωστό ως rice water – είναι πλούσιο σε βιταμίνες και άμυλο και μπορεί να γίνει ο φυσικός σας σύμμαχος για δέρμα,...
Μην το πετάξετε ποτέ: Το «μυστικό ελιξίριο» που κρύβεται στο νερό του βρασμένου ρυζιού