Με φόντο το «φιάσκο» της διαχείρισης των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», η κυβέρνηση προχώρησε σε «καρατόμηση» του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη.
Χρησιμοποιώντας ως «αποδιοπομαίο τράγο» τις αλλαγές προσώπων στις δυνάμεις ασφαλείας, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε και αποφάσισε την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη και την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Γεωργίου Μπλιούμη.
Στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής τοποθετείται ο Αλέξης Ράπανος και στη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:
-Την παράταση της θητείας του αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.
-Την παράταση της θητείας του αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.
-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
-Την επιλογή του αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
-Την τοποθέτηση του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
– Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.
-Την επιλογή του αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο
Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ
ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες