Κώστας Σκρέκας
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η επιδότηση για το ρεύμα θα δοθεί μόνο για τις μόνιμες κατοικίες

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κάνοντας λόγο για επιδότηση 42 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για όλους.

«Συνεχίζουμε τον Ιανουάριο με τα μέτρα στήριξης να επεκτείνονται και στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που πλήττονται», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας με περίπου 42 ευρώ ενίσχυση ανά μήνα.

Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες, επισήμανε ο Κώστας Σκρέκας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός. Η συνολική αξία των μέτρων φτάνει τα 395 εκατ. ευρώ, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι επιδοτήσεις για τα νοικοκυριά

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες, όπως δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή εμβαδού και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Το συνολικό της ύψος θα φτάσει τα 157 εκατ. ευρώ.

Μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό είναι 42 ευρώ.

Στα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα είναι 54 ευρώ.

Για τις πρώτες 150 KWh κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτείται το 80% της αύξησης με 160€/MWh, δηλαδή 24 ευρώ. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300kWh επιδοτείται το 60% της αύξησης με 120€/MWh, δηλαδή 18 ευρώ.

Οριζόντια θα επιδοτηθούν όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (είτε χαμηλής, είτε μέσης, είτε υψηλής τάσης). Η τιμή της επιδότησης ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. 

Οι επιδοτήσεις στο φυσικό αέριο

Στο φυσικό αέριο, θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά. 

Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα θα διαθέσει στους πελάτες της και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ θα υπάρξει στήριξη και από τους άλλους παρόχους. 

Το κόστος θα φτάσει τα 54 εκατ. ευρώ και τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε μήνα. 

Επεκτείνεται από την κυβέρνηση η επιδότηση σε όλους τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως τζίρου, και θα φτάσει τα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί τον Φεβρουάριο είπε ο Κώστας Σκρέκας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

troxaia
Πρωτοχρονιά στο κέντρο της Αθήνας: Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι
Από το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου οι περιορισμοί – Ποιες οδοί αποκλείονται λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων
Πρωτοχρονιά στο κέντρο της Αθήνας: Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι
Σερβιτόρος
Ρεκόρ κερδών αλλά και ρεκόρ εξάντλησης για τους εργαζόμενους κατά την εορταστική περίοδο
Η οικονομική "ευφορία" δεν συνοδεύεται από βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Αντίθετα, καταγράφεται εντατικοποίηση, υποστελέχωση και διεύρυνση των...
Ρεκόρ κερδών αλλά και ρεκόρ εξάντλησης για τους εργαζόμενους κατά την εορταστική περίοδο
αποριμματοφορο
Χανιά: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι καθαριότητας μετά από εισπνοή τοξικής ουσίας
Άγνωστο χημικό πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων – Εκκενώθηκε απορριμματοφόρο και μήνυση από τον Δήμο
Χανιά: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι καθαριότητας μετά από εισπνοή τοξικής ουσίας
αγρότες
Με σανό και κοπριά η διαμαρτυρία αγροτών στο Αγρίνιο έξω από γραφεία βουλευτών
Με σανό, κοπριά και πορτοκάλια στα χέρια, αγρότες του Μπλόκου Αγγελοκάστρου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προς τους κυβερνητικούς βουλευτές
Με σανό και κοπριά η διαμαρτυρία αγροτών στο Αγρίνιο έξω από γραφεία βουλευτών