Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νίκος Φίλης - Βουλή
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος -και για αυτό τον ευγνωμονούμε», δήλωσε ο Ν. Φίλης

«Ευγνωμονούμε τον Πάπα Φραγκίσκο, γιατί έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη», δήλωσε ο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Ο Ν. Φίλης έκανε λόγο για «ανθρώπινες και σοφές κουβέντες», από τον Πάπα Φραγκίσμο, ενώ τόνισε πως «τον υποδέχονται με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ' εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «αύριο, μόλις του ευχηθούν υποκριτικά «καλό κατευόδιο» στο αεροδρόμιο, θα συνεχίσουν το έργο τους, του διχασμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του απάνθρωπου και αόριστης διάρκειας εγκλεισμού στα συρματόφρακτα κέντρα, τα παιδιά μακριά από τα σχολεία».

Αναλυτικά:

«Η Μεσόγειος, που για χιλιετίες ένωσε λαούς διαφορετικούς και χώρες μακρινές, γίνεται ένα κρύο κοιμητήριο δίχως επιγραφές», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος προ ολίγου στη Μυτιλήνη. Και συμπλήρωσε: «(...) πόσες συνθήκες ανάξιες ανθρώπων! Πόσα hotspot όπου μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες ακραίες, χωρίς να βλέπουν λύσεις στον ορίζοντα! Και όμως ο σεβασμός των ανθρώπων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην ήπειρο που δεν παύει να τις προωθεί μέσα στον κόσμο, θα έπρεπε να διαφυλάσσεται πάντα, και η αξιοπρέπεια του καθενός θα έπρεπε να τίθεται πριν από όλα! Είναι θλιβερό να ακούς να προτείνεται, ως λύση, η δέσμευση κοινών πόρων για να οικοδομούνται τείχη».

Ανθρώπινες και σοφές κουβέντες. Εμείς, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που το πρωί στη Μυτιλήνη, και λίγο αργότερα στην Αθήνα, τον υποδέχονται με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ' εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο. Και αύριο, μόλις του ευχηθούν υποκριτικά «καλό κατευόδιο» στο αεροδρόμιο, θα συνεχίσουν το έργο τους, του διχασμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του απάνθρωπου και αόριστης διάρκειας εγκλεισμού στα συρματόφρακτα κέντρα, τα παιδιά μακριά από τα σχολεία.

Έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος -και για αυτό τον ευγνωμονούμε.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ
Τηλεκπαίδευση και αύριο, Τρίτη, στα κλειστά σχολεία - Νέα ενημέρωση ΥΠΑΙΘ
Τηλεκπαίδευση και αύριο, Τρίτη, στα κλειστά σχολεία, λόγω κακοκαιρίας - Νέα ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας
Τηλεκπαίδευση και αύριο, Τρίτη, στα κλειστά σχολεία - Νέα ενημέρωση ΥΠΑΙΘ
teacher 1280
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα
Ποιους αφορά η Τοπική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ–ΕΒΠ; Τι γίνεται με την προϋπηρεσία; Τι γίνεται με τη διαδικασία και τις θέσεις
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα