Νίκος Φίλης - Βουλή
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος -και για αυτό τον ευγνωμονούμε», δήλωσε ο Ν. Φίλης

«Ευγνωμονούμε τον Πάπα Φραγκίσκο, γιατί έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη», δήλωσε ο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Ο Ν. Φίλης έκανε λόγο για «ανθρώπινες και σοφές κουβέντες», από τον Πάπα Φραγκίσμο, ενώ τόνισε πως «τον υποδέχονται με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ' εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «αύριο, μόλις του ευχηθούν υποκριτικά «καλό κατευόδιο» στο αεροδρόμιο, θα συνεχίσουν το έργο τους, του διχασμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του απάνθρωπου και αόριστης διάρκειας εγκλεισμού στα συρματόφρακτα κέντρα, τα παιδιά μακριά από τα σχολεία».

Αναλυτικά:

«Η Μεσόγειος, που για χιλιετίες ένωσε λαούς διαφορετικούς και χώρες μακρινές, γίνεται ένα κρύο κοιμητήριο δίχως επιγραφές», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος προ ολίγου στη Μυτιλήνη. Και συμπλήρωσε: «(...) πόσες συνθήκες ανάξιες ανθρώπων! Πόσα hotspot όπου μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες ακραίες, χωρίς να βλέπουν λύσεις στον ορίζοντα! Και όμως ο σεβασμός των ανθρώπων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην ήπειρο που δεν παύει να τις προωθεί μέσα στον κόσμο, θα έπρεπε να διαφυλάσσεται πάντα, και η αξιοπρέπεια του καθενός θα έπρεπε να τίθεται πριν από όλα! Είναι θλιβερό να ακούς να προτείνεται, ως λύση, η δέσμευση κοινών πόρων για να οικοδομούνται τείχη».

Ανθρώπινες και σοφές κουβέντες. Εμείς, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που το πρωί στη Μυτιλήνη, και λίγο αργότερα στην Αθήνα, τον υποδέχονται με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ' εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο. Και αύριο, μόλις του ευχηθούν υποκριτικά «καλό κατευόδιο» στο αεροδρόμιο, θα συνεχίσουν το έργο τους, του διχασμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του απάνθρωπου και αόριστης διάρκειας εγκλεισμού στα συρματόφρακτα κέντρα, τα παιδιά μακριά από τα σχολεία.

Έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος -και για αυτό τον ευγνωμονούμε.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός που πέθανε στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
«Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη» - Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Χριστίνας Φωστέρη (Βίντεο)
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών