Νέα μέτρα - Οικονόμου για εκκλησίες: Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ
Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό που δεν θα έχει μαζί του είτε rapid τεστ είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σύσταση να πηγαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες με rapid τεστ έκανε η κυβέρνηση, με την Ιερά Σύνοδο να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να ελέγξει τη συμμόρφωση των πιστών.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών), θα την περιφρουρήσει, και η Εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί μέτρα, δειγματοληπτικά όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους […] Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid τεστ μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων. Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του» υπογράμμισε.

«Κάνουμε προσπάθεια να μην ξανακλείσει η χώρα»

«Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε» είπε ο Γιάννης Οικονόμου. «Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, απάντησε ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

«Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» διαβεβαίωσε ο Ι. Οικονόμου. «Δίνουμε μεγάλη μάχη για να μείνει η χώρα ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις» πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου