Έφη Αχτσιόγλου: Υπήρξαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που με οδήγησαν στη θέση της υπουργού
Για τον σεξισμό που δέχθηκε ως υπουργός Εργασίας μίλησε για πρώτη φορά η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ

Μιλώντας  στην ΕΡΤ για τον διττό της ρόλο, αυτόν της πολιτικού και της εργαζόμενης μητέρας ενός ανήλικου παιδιού, η πρώην υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «επουδενί δεν υποστηρίζεται όπως θα πρέπει μια νέα μαμά. Και αυτό αφορά και τη δική μου θητεία, παρότι έγιναν πράγματα εκείνη την περίοδο. Αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες».

Απαντώντας στο πώς αντιμετώπισε τον σχολιασμό από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της υπουργοποίησης της σε νεαρή ηλικία η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ένας νέος άνθρωπος, και δη μια γυναίκα, αξίζει να αναλάβει μια τέτοια θέση.

«Όταν ανέλαβα εγώ, μαζί με εμένα ορκίστηκαν άλλοι δύο άνδρες στην ίδια ηλικία. Κανείς δεν αμφισβήτησε το γιατί ανέλαβαν αυτοί. Όλοι, όμως, αμφισβήτησαν το γιατί ανέλαβα εγώ. Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα κάποιες σχέσεις που μπορεί να με οδήγησαν σε αυτή την θέση άδικα. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άλλους, παρότι το βιογραφικό μου είχε μάλλον -χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους- περισσότερα τυπικά προσόντα», τόνισε η βουλευτής.

Και όπως δήλωσε, «ο σεξισμός είναι παντού. Είναι στην καθημερινότητά μας και όσο συζητάμε και το φέρνουμε στην επιφάνεια, τόσο θα αρχίζει να λειτουργεί ένας μηχανισμός περιορισμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!