filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Ο κ. Μητσοτάκης, όπως παλιότερα ο κ. Σαμαράς, ψηφοθηρεί στα βαλτόνερα της Ακροδεξιάς και της Χ.Α. Αυτή η πολιτική έφτιαξε τους "Μπογδάνους"», σημειώνει ο Νίκος Φίλης για τη διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣΝίκου Φίλη, μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, χαιρέτησε τη στάση του Νίκου Δένδια, υπογράμμισε όμως ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όπως παλιότερα ο κ. Σαμαράς, ψηφοθηρεί στα βαλτόνερα της Ακροδεξιάς και της Χ.Α. Αυτή η πολιτική έφτιαξε τους "Μπογδάνους"».

Ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πλατεία Γκύζη ο Νίκος Φίλης, επισήμανε ακόμα ότι «η σημερινή ηγεσία του το σπρώχνει σε όλο και πιο σκληρές ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες θέσεις».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «ο Μητσοτάκης τον διέγραψε μετά από κάλυψη δύο εβδομάδων».

Η δήλωση Φίλη έχει ως εξής:

«Θέλω πρώτα απ' όλα να εξάρω τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απέναντι στις νέες αθλιότητες Μπογδάνου. Από την άλλη, η ΝΔ επί Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά ακροδεξιών στοιχείων, που μάλιστα επιβραβεύονται με την αναρρίχηση τους σε κορυφαίους κυβερνητικούς ρόλους. Θέλω να είμαι σαφής: δεν ισχυρίζομαι ότι είναι η ΝΔ ένα φασιστικό κόμμα. Είναι μεγάλο λαϊκό δημοκρατικό κόμμα, που όμως η σημερινή ηγεσία του το σπρώχνει σε όλο και πιο σκληρές ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες θέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως παλιότερα ο κ. Σαμαράς, ψηφοθηρεί στα βαλτόνερα της Ακροδεξιάς και της Χ.Α. Αυτή η πολιτική έφτιαξε τους «Μπογδάνους» και εξέθρεψε μια ισχυρή και επικίνδυνη ακροδεξιά πτέρυγα μέσα στη ΝΔ. Και δεν θα ηττηθεί φυσικά αυτή από μαζικές διαγραφές. Μόνο οι ιδέες και οι αγώνες όλων των δημοκρατικών πολιτών και της Αριστεράς θα την βάλουν οριστικά στο περιθώριο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeioeksoterikon.jpg
Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη
Συναγερμός στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη
Γιώργος Καλαντζής ( Γ.Γ. Θρησκευμάτων)
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τους μουσουλμάνους της» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
Αεροπλανοφόρο ΗΠΑ
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Παγκόσμιος τρόμος για ολοκληρωτικό πόλεμο μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ – Μαζική αποχώρηση διπλωματών από το Ισραήλ, σε θέση μάχης το αεροπλανοφόρο USS...
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μύρινας στη Λήμνο
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη
Εισαγγελέας στα σχολεία για τις κινητοποιήσεις των Τεμπών - «Δεν είναι εγκληματίες οι μαθητές» καταγγέλλουν ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικοί
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη