Μπογδάνος: Εισαγγελική έρευνα για τα ονόματα νηπίων
Ποινική έρευνα με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων που ανήρτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής.

Ακολούθως, όπως επισημαίνει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα meaculpa υπό τον τίτλο "ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας" και με κείμενο που αναφερόταν στο "οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα", που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο με τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά το σάλο που ξέσπασε, η ιστοσελίδα "κατέβασε" τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο.

Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε νεότερη ανάρτησή του, αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή στη νηστεία
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι
Από τα θαλασσινά και τα όσπρια μέχρι τις παραδοσιακές πίτες: Πώς θα καλύψετε τις διατροφικές σας ανάγκες χωρίς στερήσεις μέχρι την Ανάσταση
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι
εκπαιδευτικός
Το σχολείο δεν είναι μόνο ύλη, εξετάσεις και δείκτες απόδοσης. Είναι σχέση, έμπνευση, παρουσία! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ο σημερινός εκπαιδευτικός δεν είναι μόνο δάσκαλος. Είναι διοικητικός υπάλληλος, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, συχνά και τεχνικός υποστήριξης.
Το σχολείο δεν είναι μόνο ύλη, εξετάσεις και δείκτες απόδοσης. Είναι σχέση, έμπνευση, παρουσία! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Πάσχα
Μεγάλη Δευτέρα: Έθιμα και νηστίσιμες συνταγές για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας
Από το παραδοσιακό ασβέστωμα των αυλών μέχρι τη λιτή νηστεία της πρώτης ημέρας των Παθών – Τρεις μοναδικές συνταγές
Μεγάλη Δευτέρα: Έθιμα και νηστίσιμες συνταγές για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας
Πιστοποίηση Υπολογιστών
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πώς θα λάβετε +4 μόρια εξ αποστάσεως
Η έκδοση των προκηρύξεων για τους νέους πίνακες εκπαιδευτικών είναι θέμα ημέρων - Πώς θα προλάβετε να αυξήσετε εξ αποστάσεως τα μόρια σας
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πώς θα λάβετε +4 μόρια εξ αποστάσεως