Μπογδάνος: Εισαγγελική έρευνα για τα ονόματα νηπίων
Ποινική έρευνα με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων που ανήρτησε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής.

Ακολούθως, όπως επισημαίνει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα meaculpa υπό τον τίτλο "ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας" και με κείμενο που αναφερόταν στο "οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα", που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο με τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά το σάλο που ξέσπασε, η ιστοσελίδα "κατέβασε" τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο.

Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε νεότερη ανάρτησή του, αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πικροδάφνη
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δηλητηριάσεις στην Ελλάδα
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
λαζαριδης
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
Πολιτική θύελλα για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Οι καταγγελίες για τη σύζυγό του και το «θολό» πτυχίο
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
τουρκ
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
Από τους πυροβολισμούς του 14χρονου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
booking
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Η εταιρεία παραδέχθηκε την παραβίαση των συστημάτων της, η οποία οδήγησε στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για...
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες