ΣΥΡΙΖΑ
«Το μόνο που έχει αποφασίσει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει την «μεγάλη μεταρρύθμιση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας», τονίζει ο η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για το πώς θα εξελιχθεί η δια ζώσης εκπαίδευση, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως «όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα». 

«Επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και την μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του», τονίζει ακόμη η ανακοίνωση.

Αναλυτικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

«Δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης - Το μόνο που θα εξαντλήσει δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών»

Η κατ' ευφημισμό συνέντευξη Τύπου - ορισμένες ερωτήσεις για το πόσο πετυχημένος είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης παραήταν σκληρές και απρόσμενες - ήταν μία δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση. 

Αποτυχημένος: Αυτοσυγχαίρεται πως «διαχειρίστηκε με επιτυχία τις κρίσεις», αλλά έδιωξε τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν την πανδημία που πάλι είναι εκτός ελέγχου και τις πυρκαγιές. 

Φοβισμένος: Αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει την «μεγάλη μεταρρύθμιση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γιατί δεν τους βλέπει δημοσκοπικά ούτε με το κιάλι.

Αδιόρθωτος: Δηλώνει πως «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει» αν και ανοίγει αύριο τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με 27 μαθητές ανά τάξη, που θα κλείνει εάν νοσήσει το 50%. Δυστυχώς είναι ο μόνος. Όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα. 

Κοροϊδία: Αντί για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. 

Τα καλύτερα βέβαια ήταν ότι δεν είναι διχαστικός αυτός που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε δύο κατηγοριών πολίτες. Και ότι επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και την μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του.

Τελικά, το μόνο που έχει αποφασίσει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών. Να είναι σίγουρος ότι σύντομα που θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να γλιτώσει τη ραγδαία φθορά του, θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην απύθμενη αλαζονεία του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μινιγ
Μηνιγγίτιδα: Η κρίσιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τα προειδοποιητικά σημάδια
Η αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, καθώς η βακτηριακή μορφή της νόσου μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά μέσα σε λίγες μόνο ώρες
Μηνιγγίτιδα: Η κρίσιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και τα προειδοποιητικά σημάδια
Κουνούπια
Το φυτό που συνδυάζει ομορφιά και φυσική προστασία από τα κουνούπια
Πρόκειται για έναν πολυετή θησαυρό που προσφέρει έναν σπάνιο συνδυασμό αισθητικής υπεροχής και πρακτικής χρηστικότητας
Το φυτό που συνδυάζει ομορφιά και φυσική προστασία από τα κουνούπια
bill gates
Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία επαγγέλματα που θα «επιβιώσουν» από την τεχνητή νοημοσύνη
Η ανησυχία των εργαζομένων για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας τους εντείνεται, καθώς οι μελέτες επιβεβαιώνουν τη μεταβολή του εργασιακού τοπίου
Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία επαγγέλματα που θα «επιβιώσουν» από την τεχνητή νοημοσύνη
Μαθητές λάπτοπ
Πώς είναι στα ελληνικά η λέξη «σερτσάρω»;
Παρότι ο όρος αυτός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στις νεότερες γενιές, η ελληνική γλώσσα προσφέρει μια σειρά από ακριβείς και ποιοτικές εναλλακτικές,...
Πώς είναι στα ελληνικά η λέξη «σερτσάρω»;