Καύσωνας-Τσίπρας: Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασίων
Ενόψει κορύφωσης του καύσωνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να ακούσει τις συστάσεις των ειδικών και να λάβει μέτρα ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός

Έκκληση στην κυβέρνηση να ακούσει τις συστάσεις των ειδικών για τον καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας και θα διαρκέσει τουλάχιστον για δέκα ημέρες απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως και την επόμενη Παρασκευή, δηλαδή στις 6 Αυγούστου.

Δεδομένων των συνθηκών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να κηρυχθεί αργία την προσεχή Δευτέρα ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: 

Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.

Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.

Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.

Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρόνος - Αλλαγή ώρας
Χρόνος: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
«Μάθαμε να ταυτίζουμε το χρόνο με την κατανάλωση, με τη βιομηχανοποιημένη συνείδηση και με τα μάτια φυλακισμένα στο παρόν που ενίοτε μας προκαλούν...
Χρόνος: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: «Σχεδόν 260.000 φοιτητές θα διαγραφούν στις 31/12/2025»
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου προανήγγειλε μαζικές διαγραφές φοιτητών από αύριο 31 Δεκεμβρίου – Ποιες σχολές παίρνουν σειρά το 2026
Νίκος Παπαϊωάννου: «Σχεδόν 260.000 φοιτητές θα διαγραφούν στις 31/12/2025»