Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Για νομοσχέδιο που επιτίθεται στην κοινωνική πλειοψηφία και χτυπά εργαζόμενους, ανέργους, νέους, γυναίκες και ευάλωτες ομάδες» έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή για το αντεργατικό πλαίσιο που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ

Απευθυνόμενη στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπογράμμισε: «Καταργείτε το ωράριο και τις συλλογικές συμβάσεις, κλείνετε το μάτι για απολύσεις, ψηφίζετε το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση και τις φτηνές υπερωρίες». Συμπλήρωσε επίσης πως η ΝΔ γκρεμίζει κάθε προοπτική ευημερίας και ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε ότι «τις διατάξεις αυτές, τις καταψηφίζουμε με οργή και αγανάκτηση».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για το 40% των συμπολιτών μας που αμείβεται κάτω από τον κατώτατο μισθό και ζει στα όρια της φτώχειας. Αδιαφορεί επίσης για την αύξηση της ανεργίας και την όξυνση των ανισοτήτων, ενώ οδηγεί το κράτος στην αποποίηση των ευθυνών του, υποβαθμίζοντας την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Επίσης, ειδική αναφορά έκανε στην ανεργία των γυναικών, επισημαίνοντας πως μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτεται να εγκαταλείψει ή να περιορίσει την εργασία της, όπως επίσης και στα εργατικά ατυχήματα που οφείλονται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην πίεση από τους εργοδότες και στην έλλειψη μέτρων προστασίας.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να προστατέψει την εργασία, ειδικά στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο της πανδημίας, προχωρά σε μια «νέο-θατσερικού» τύπου αναδιάρθρωση που συγκεντρώνει τα πυρά των εργαζομένων. «Θα μας βρείτε απέναντί σας, και στη Βουλή και στους δρόμους», ανέφερε κλείνοντας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τρεις Ιεράρχες
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο...
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή