marieta giannakou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εκφράζει η η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου - Τα άρθρα με τα οποία διαφωνεί και η κριτική στην κυβέρνηση

Την εναντίωσή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα.

«Οι αποφάσεις δεν πρέπει να ρυθμίζονται άκαμπτα και οριζόντια. Σολομώντειες λύσεις δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού διότι τα παιδιά δεν αποτελούν μαθηματική εξίσωση», υπογράμμισε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε πως παρά τη θετική επιδίωξη, το σχέδιο νόμου εγείρει πρακτικά ζητήματα.

Ανέφερε δε ότι δεν ότι θα κάνει χρήση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για να καταθέσει τις αντιπροτάσεις της και να μην κατηγορηθεί από τον Κώστα Τσιάρα για στείρα κριτική.

Από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου, η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ παρέθεσε διαφωνεί με έξι. Πρόκειται για τα άρθρα 5, 7, 11, 12, 13 και 14, με την πρώην υπουργό να επισημαίνει –μεταξύ άλλων- ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την επιμέλεια του παιδιού θα επιφέρουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από όσες προκαλούνται με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. 

«Πιστεύω ότι η ρύθμιση της επιμέλειας πρέπει να αποφασίζεται με κριτήριο του συγκεκριμένου κάθε φορά παιδιού χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτική νομοθετική ρύθμιση συνεπιμέλειας, ούτε υποχρεωτικός διαφορετικός χρόνος διαμονής των παιδιών με καθέναν από τους γονείς» υποστήριξε η κα Γιαννάκου, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακατάλληλοι και οι δύο γονείς.

«Με το νομοσχέδιο εισάγεται η εναλλασσόμενη κατοικία. Και αυτό κύριε υπουργέ δεν μπορείτε να το διαψεύσετε», πρόσθεσε, τονίζοντας πως το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί πρέπει να είναι σταθερό.

Η βουλευτής της ΝΔ κατέληξε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να δεχτεί τις παρατηρήσεις της, καθώς το νομοσχέδιο έχει οδηγήσει σε κοινωνική σύγκρουση. «Διότι το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει την ενασχόληση και τη γνώση πλήθους κόσμου. Εκτός από τους φορείς και σε ατομικό επίπεδο…», σημειώνει η κα Γιαννάκου.

Υπενθυμίζεται ότι και η Όλγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
βενζίνη
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
Καθημερινά «καπέλα» στα τιμολόγια - «Πονηρό» πλαφόν και οικονομικός στραγγαλισμός
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία σχεδιάζει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει σε ένταση και έκταση τον πόλεμο του 2006
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Αστυνομικές Σχολές
Πανελλαδικές 2026: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές – Όλα τα στάδια της αίτησης
Πανελλήνιες 2026 - Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων: Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και προθεσμίες
Πανελλαδικές 2026: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές – Όλα τα στάδια της αίτησης