Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
marieta giannakou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εκφράζει η η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου - Τα άρθρα με τα οποία διαφωνεί και η κριτική στην κυβέρνηση

Την εναντίωσή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα.

«Οι αποφάσεις δεν πρέπει να ρυθμίζονται άκαμπτα και οριζόντια. Σολομώντειες λύσεις δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού διότι τα παιδιά δεν αποτελούν μαθηματική εξίσωση», υπογράμμισε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε πως παρά τη θετική επιδίωξη, το σχέδιο νόμου εγείρει πρακτικά ζητήματα.

Ανέφερε δε ότι δεν ότι θα κάνει χρήση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για να καταθέσει τις αντιπροτάσεις της και να μην κατηγορηθεί από τον Κώστα Τσιάρα για στείρα κριτική.

Από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου, η πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ παρέθεσε διαφωνεί με έξι. Πρόκειται για τα άρθρα 5, 7, 11, 12, 13 και 14, με την πρώην υπουργό να επισημαίνει –μεταξύ άλλων- ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την επιμέλεια του παιδιού θα επιφέρουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από όσες προκαλούνται με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. 

«Πιστεύω ότι η ρύθμιση της επιμέλειας πρέπει να αποφασίζεται με κριτήριο του συγκεκριμένου κάθε φορά παιδιού χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτική νομοθετική ρύθμιση συνεπιμέλειας, ούτε υποχρεωτικός διαφορετικός χρόνος διαμονής των παιδιών με καθέναν από τους γονείς» υποστήριξε η κα Γιαννάκου, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακατάλληλοι και οι δύο γονείς.

«Με το νομοσχέδιο εισάγεται η εναλλασσόμενη κατοικία. Και αυτό κύριε υπουργέ δεν μπορείτε να το διαψεύσετε», πρόσθεσε, τονίζοντας πως το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί πρέπει να είναι σταθερό.

Η βουλευτής της ΝΔ κατέληξε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να δεχτεί τις παρατηρήσεις της, καθώς το νομοσχέδιο έχει οδηγήσει σε κοινωνική σύγκρουση. «Διότι το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει την ενασχόληση και τη γνώση πλήθους κόσμου. Εκτός από τους φορείς και σε ατομικό επίπεδο…», σημειώνει η κα Γιαννάκου.

Υπενθυμίζεται ότι και η Όλγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα