Μπακογιάννη
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ INTIME NEWS
Ατυχείς χαρακτήρισε τις δηλώσεις ορισμένων επιστημόνων για ποιότητα του εμβολίου της Astrazeneca η Ντόρα Μπακογιάννη - Τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης»

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και μίλησε για το εμβόλιο της Astrazeneca, κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο αίσθημα ευθύνης όταν προχωράει κανείς σε δηλώσεις για το εμβόλιο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη ως προς την άποψη της για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ποιότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, τονίζοντας ότι: 

«Είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση. Το είπα και για τον κ. Σχοινά, ο οποίος έκανε τη δήλωση όχι για την ποιότητα του εμβολίου, αλλά γιατί η εταιρεία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις. Και διάφοροι επιστήμονες που αφήνουν υπονοούμενα και λένε «ναι μεν», αλλά, θα πρέπει να έχουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορεί όλοι οι ειδικοί να αποφαίνονται για κάτι και να βγαίνεις στις τηλεοράσεις και να δημιουργείς μια ανασφάλεια σε μια νέα κοπέλα. Είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου», λέγοντας έντονα ότι «Λυπάμαι για αυτή την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί όταν βλέπουμε τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων και τα ελάχιστα περιστατικά με παρενέργειες. Είναι άδικο να δημιουργείς αυτή την αγωνία στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιφυλάξεις από την επιδημιολόγο Αθηνά Λινού 

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το συγκεκριμένο εμβόλιο για τους 30αρηδες και τις ηλικίες 40-45.

Μιλώντας στο Open, η κ. Λινού δήλωσε την αντίθεσής της με την απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς όπως εξήγησε «όσο ανεβαίνει η ηλικία μικραίνει ο κίνδυνος για θρομβώσεις. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Αν έχουμε επαρκή εμβόλια να εμβολιάσουμε με άλλα εμβόλια τις νεότερες ηλικίες- τις νεότερες γυναίκες και με Astrazeneca τους μεγαλύτερους ηλικιακά.

Αυτό που εννοούσα ήταν ότι θα μπορούσε να ανακατανεμηθεί το εμβόλιο και να δίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες» διευκρίνισε. 

Αναφέρθηκε επίσης στην μικρή πιθανότητα εμφάνισης θρομβώσεων από το εμβόλιο Astrazeneca.

«Η Μεγάλη Βρετανία εμβολιάζει με Astrazeneca και νεότερες ηλικίες. Η πιθανότητα για εμφάνιση θρομβώσεων είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή,  2 στις 100.000. Δεν ξέρω όλα τα δεδομένα, με τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου θα προτιμούσα να εμβολιάσω με άλλο εμβόλιο την ηλικία 30-40 και πιθανόν 40-45. Δεν έχω όλα τα δεδομένα που έχει η Επιτροπή Εμβολιασμού».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού, σημείωσε: «Αν έχω μεγάλη πιθανότητα να νοσήσω, θα έκανα το πρώτο εμβόλιο που θα έκανα μπροστά μου. Αν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω εμβόλιο ή να επιλέξω τη συμπεριφορά μου όσον αφορά την προστασία, θα περίμενα λίγο. Είναι θέμα επιλογής, σωστά το είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Οι αλλαγές σχετικά με τα εμβόλια είναι καθημερινές και συμβαίνουν παγκόσμια. Η κυρία Θεοδωρίδου ξέρει αυτά τα δεδομένα και αποφάσισαν με βάση αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιδημιολόγος. 

Δείτε το βίντεο:


 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου