elliniko
George Vitsaras / SOOC
ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η σύμβαση - Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από το ΜέΡΑ25

Υπερψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το 902.gr, ο εισηγητής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης για να «τρέξει» η επένδυση στο Ελληνικό και για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε όραμα» για το συγκεκριμένο έργο. 

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη Πέρκα, υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολύ περισσότερα από κάθε άλλη κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί 20 μήνες καθυστερεί. Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «ναι επί της αρχής», διότι «είμαστε υπέρ της επένδυσης, έχουμε δουλέψει πολύ για αυτή».

Την απόσυρση της σύμβασης ζήτησε το ΚΚΕ που κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ίδιος σημείωσε την ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο να ξεμπλοκάρουν κάθε φορά την επένδυση και την ευθυγράμμιση του κράτους στην παράκαμψη των εμποδίων όταν πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων. Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά χωροθέτησε καζίνο μέσα στον αστικό ιστό.

Ανέφερε ότι δημιουργείται μια ιδιωτική πόλη μέσα στην πόλη και πως είναι απάτη τα περί μητροπολιτικού πάρκου, καθώς το πράσινο θα είναι σε μια ελάχιστη έκταση που θα είναι το προαύλιο των ακριβών κατοικιών.

Σημείωσε ότι χάνεται μια ελεύθερη παραλία, καθώς θα απομείνει μόνο ένα χιλιόμετρο για τους υπόλοιπους κατοίκους και η πρόσβαση θα είναι πιθανότατα με εισιτήριο.  Αναφερόμενος στις συνέπειες, τόνισε ότι οι έξι ουρανοξύστες των 200 μέτρων θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής και θα επιφέρουν κλιματικές επιπτώσεις.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει κυκλοφοριακή επιβάρυνση καθώς εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο τουρίστες θα συγκεντρώνονται μόνο στο Ελληνικό, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στις μικρές επιχειρήσεις του Εμπορίου και του Επισιτισμού λόγω της αύξησης του κόστους της επαγγελματικής στέγης και των ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 για το Ελληνικό, σημειώνοντας ότι «όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα αρθ. 4, 17, 25, 106 παρ 1 εδ.α και παρ. 2 του Συντάγματος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-astynomia-768x576.jpg
Λάρισα: Νέα ληστεία με δράστες ανηλίκους – Θύμα 17χρονος στο Φρούριο
Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας, ενώ οι δράστες παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι
Λάρισα: Νέα ληστεία με δράστες ανηλίκους – Θύμα 17χρονος στο Φρούριο
police usa
Ένοπλη επίθεση σε καθολικό σχολείο στη Μινεσότα- Νεκρά παιδιά και δεκάδες τραυματίες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ιατρικό προσωπικό, για την ασφάλεια και την άμεση περίθαλψη των τραυματιών
Ένοπλη επίθεση σε καθολικό σχολείο στη Μινεσότα- Νεκρά παιδιά και δεκάδες τραυματίες
Θρανία
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη για την κατανομή 1.200 νέων οργανικών θέσεων...
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου