αλέξης τσίπρας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανάρτηση του Α. Τσίπρα: Επίθεση σε Μενδώνη - Μητσοτάκη για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου - «Θεωρώ ότι είναι ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση»

Στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη αναφέρεται με σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στρέφει τα πυρά του προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Γυναίκες και άνδρες εδώ και εβδομάδες σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν δημόσια με θάρρος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, ακόμα και για ειδεχθή και ανατριχιαστικά εγκλήματα που έχουν υποστεί. Ξεθάβουν και κάνουν κτήμα όλων τις δικές τους επώδυνες αναμνήσεις. Βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν με ονοματεπώνυμο τους εφιάλτες τους. Αυτούς που μέχρι χθες δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν καν να ακουμπήσουν. Γιατί είναι διάσημοι. Γιατί έχουν εξουσία. Γιατί είναι δυνατοί. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που όταν κακοποιούσαν τα θύματά τους, δεν τους περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες. Ορισμένοι μάλιστα, τυφλωμένοι από την εξουσία της θέσης τους ή τη στενή τους σχέση με την πολιτική εξουσία, συνέχιζαν να συμπεριφέρονται έτσι ακόμη και μετά τις καταγγελίες.

Δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε. Θεωρώ όμως ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση. Να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους. Να μην απομακρύνουμε, αν περνάει από το χέρι μας, από θέσεις ευθύνης αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται. Και ακόμη χειρότερα, θεωρώ εγκληματικό, στο όνομα της όποιας φιλίας, να επιχειρούμε να τους καλύψουμε».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού: «Ο κος Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες. Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού;

Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του. Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα. Αν πιστεύει ότι θα μπορέσει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεχαστεί, κάνει τεράστιο λάθος. Ο φόβος πια έσπασε. Και θαρρώ ότι είμαστε ακόμη στην αρχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης