Thumbnail
«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης - Ειδικά μέτρα για την εστίαση

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός σκληρού lockdown στο μέλλον, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τη δυναμική της πανδημίας και την πιθανή λήψη πρόσθετων μέτρων.

Μάλιστα, δήλωσε πως η στρατηγική του «ακορντεόν», με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο δραστηριοτήτων, είναι αναπόφευκτη, καθώς την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, ενώ η φύση της πανδημίας δημιουργεί ένα εξαιρετικά ρευστό σκηνικό.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση αυτών που πρέπει να ανοίξουν.

Σημείωσε, δε, πως θα ήταν καταστροφική η εμπλοκή της επιτροπής των ειδικών σε παιχνίδια πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ειδικά μέτρα στήριξης για την εστίαση

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός τόνισε ότι  κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».

Μάλιστα, απαντώντας στις διαμαρτυρίες του Γ. Δαβερώνη,  Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, περί ελλιπούς στήριξης του κλάδου, ο Αδ. Γεωργιάδης εξήγγειλε ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Μάλιστα, παραδέχθηκε  ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
ΑΣΕΠ: Ανοικτή κληρωτίδα σε ΕΡΤ και ΕΥΑΘ - Βγαίνουν τα απολέσματα
Το ΑΣΕΠ προχωρά αύριο στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας στο πλαίσιο των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 4Κ/2025 και 6Κ/2025
ΑΣΕΠ: Ανοικτή κληρωτίδα σε ΕΡΤ και ΕΥΑΘ - Βγαίνουν τα απολέσματα
attiki_odos.jpg
Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στην Αττική Οδό προς Αεροδρόμιο έως την Κυριακή
Κλειστό τμήμα 8 χιλιομέτρων λόγω εργασιών στη σήραγγα «Λιοσίων» – Ποιες διαδρομές προτείνει η Τροχαία για την αποφυγή ταλαιπωρίας
Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στην Αττική Οδό προς Αεροδρόμιο έως την Κυριακή
Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Ι. Μιχαηλίδης για Καισαριανή: «Μάρτυρας αυτοθυσίας οι φωτογραφίες – Βάδιζαν στο θάνατο χωρίς ίχνος φόβου»
Ο καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ αναλύει τη συγκλονιστική δύναμη των 200 κομμουνιστών στα ντοκουμέντα από το Σκοπευτήριο
Ι. Μιχαηλίδης για Καισαριανή: «Μάρτυρας αυτοθυσίας οι φωτογραφίες – Βάδιζαν στο θάνατο χωρίς ίχνος φόβου»