Thumbnail
Άδωνις Γεωργιάδης: «Kανένας μας δεν πίστευε ότι θα είχαμε απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς μέχρι το Μάιο»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω και αυστηρότερα μέτρα, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα από τους πολίτες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. «Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μας δεν πίστευε ότι θα είχαμε απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς μέχρι το Μάιο». 

«Θέλουμε με υγειονομική ασφάλεια να δίνουμε ανάσες  στην αγορά», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος του  λιανεμπορίου ήταν πολύ μεγάλος και παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι». 

Σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τη λήψη μέτρων, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναπροσαρμόζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και να δρα προληπτικά. «Εμείς ως κυβέρνηση  θέλουμε να προηγούμαστε της πανδημίας  και όχι να την ακολουθούμε» υπογράμμισε. 

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έγραψε στο twitter: «Αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την επικράτεια. Λειτουργούν μόνο, όσες επιχειρήσεις καταλαμβάνονται από ειδικές διατάξεις πχ φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ειδικ
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη
Σχεδόν 16.000 χαμένες ώρες διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους στη Ζάκυνθο
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη
Ζαχαράκη
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Τι αλλάζει στην προϋπηρεσία τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με νέες διατάξεις για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Τι αλλάζει στην προϋπηρεσία τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
lawyer_dikigoroi.jpg
Δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμό καθηγήτριας – Σοβαρές κατηγορίες κατά πρώην στελέχους εκπαίδευσης
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη για τον βιασμό καθηγήτριας στον Αγιόκαμπο
Δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμό καθηγήτριας – Σοβαρές κατηγορίες κατά πρώην στελέχους εκπαίδευσης