Χιονοδρομικά - Γεωργιάδης: Εξετάζουμε πώς μπορούν να ανοίξουν
Σκέψεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων κάνει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Σε σχέση με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό είπε ότι «δεν είναι απολύτως της αρμοδιότητάς μου το άνοιγμα από νομό σε νομό, θα ρωτήσετε για αυτό και άλλους υπουργούς. Στο μέτρο που με αγορά υπάρχει ένα κομμάτι της αγοράς που είναι στην αρμοδιότητά μου και το οποίο εξετάζουμε πώς θα το ανοίξουμε και πού είναι τα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως διότι είναι χώροι τελείως εποχικοί. Αν περάσει η σεζόν με το χιόνι, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Άρα μας απασχολεί αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα χιονοδρομικά. Αν τα ανοίξουμε και το δεχθεί η επιτροπή με κάποιους κανόνες, προφανώς θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει».

«Σήμερα που μιλάμε η αγωνία μου είναι το λιανικό εμπόριο. Τα χιονοδρομικά θα έρθουν αμέσως μετά. Καταλαβαίνω τι μου λένε οι άνθρωποι των χιονοδρομικών και των ξενοδοχείων που είναι δίπλα από αυτά, γιατί είναι άκρως εποχικά. Έχουν χάσει τη μισή φετινή τους περίοδο, τώρα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να τους διασώσουμε την άλλη μισή» συμπλήρωσε.

Μέτρα: Μπορεί να αναθεωρήσουμε

«Ένα λελογισμένο ρίσκο ασφαλώς αναλαμβάνουμε, δεν θέλω να υποκριθώ ότι θεωρώ απίθανο να ανέβουν λίγο τα κρούσματα συν τω χρόνω, θα ανέβουν λίγο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, διότι κάθε κοινωνική κινητικότητα αυξάνει τον ιό, εάν όμως όλοι μας τηρήσουμε τα μέτρα αυτή η άνοδος θα είναι μικρή, ελεγχόμενη και αντιμετωπίσιμη και έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Τώρα εάν υπάρχει μαζική παραβίαση των μέτρων, προφανώς θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε» συμπλήρωσε.

«Κάθε Παρασκευή θα έχουμε με την επιτροπή την αντίστοιχη συνεδρίαση και θα μετράμε όλα τα αποτελέσματα της εβδομάδας σε επίπεδο επιδημίας αλλά και σε επίπεδο εφαρμογής των μέτρων και έχω συμφωνήσει με την επιτροπή ότι όταν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος, εμείς θα αναθεωρούμε την πολιτική μας. Έχουμε πάρει ένα λελογισμένο ρίσκο. Δεν θέλουμε να τινάξουμε στον αέρα ούτε όλη την προσπάθεια που έχει κάνει η χώρα μας μέχρι σήμερα με βαρύ κόστος σε τραγωδίες, θανάτους αλλά και στην οικονομία, αλλά ούτε βεβαίως να ρισκάρουμε την εισβολή στην Ελλάδα του λεγόμενου τρίτου κύματος. Άρα θα πηγαίνουμε προσεκτικά» ανέφερε.

Δεν θέλουμε να τους αφήσουμε χρόνο να κάνουν βόλτα στις βιτρίνες

Για τη δίωρη δυνατότητα μετακίνησης στα μαγαζιά, είπε ότι «έχει σκεφτεί κανείς ότι βασικό μας μέλημα είναι να μην πολυκινούνται στους δρόμους και ότι κάποιος μπορεί να επιλέξει να μην πάει στο κέντρο αλλά στα καταστήματα της γειτονιάς του; Γιατί να μην πας στη γειτονιά σου να ψωνίσεις; Ο λόγος που βάζουμε το δίωρο είναι για να μην τους αφήσουμε χρόνο να κάνουν βόλτα στις βιτρίνες. Αυτό δεν θέλουμε να γίνει. Θέλουμε να αποφύγουμε τους συνωστισμούς στις κεντρικές οδούς, δεν θέλουμε φαινόμενα Harrods. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα τηρήσουν τα μέτρα, αυτό που με φοβίζει είναι η κατάσταση στους δρόμους, έξω από τα καταστήματα, όχι μέσα στα καταστήματα».

«Επειδή εξακολουθούμε να θεωρούμε τα καταστήματα ως πληττόμενα, άρα εξακολουθούν να έχουν τη μείωση του ενοικίου, την επιστρεπτέα προκαταβολή, να παγώνουν τις επιταγές και όλα τα υπόλοιπα, με αυτά τα μέτρα και τον τζίρο που θα κάνουν, μπορούν αν είναι βιώσιμα. Ο τζίρος είναι συμπλήρωμα» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
Συνάντηση Τσίπρα, Φίλη, Τζούφη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων και τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία