Κορονοϊός-Ξανθός για προσλήψεις στην υγεία: Άλλη μια εξαγγελία χωρίς σοβαρό αντίκρισμα
«Η αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων και η ενδυνάμωση  του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο 15.000 μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού» δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας

Οι διορισμοί στα νοσοκομεία δεν μπορεί να αφορά μόνο τους γιατρούς, αλλά όλους τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς που χρόνια τώρα στηρίζουν το ΕΣΥ και έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη διάρκεια της πανδημίας αναφέρει ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σχολιάζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ.

«Άλλη μια εξαγγελία του Πρωθυπουργού χωρίς σοβαρό αντίκρισμα και με αποκλειστικά επικοινωνιακή στόχευση, την ώρα που η υγειονομική κρίση είναι εκτός ελέγχου» 

«Οι επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί σε ΜΕΘ στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ελάχιστοι. Η προκήρυξη λοιπόν μόνιμων θέσεων δεν μπορεί να αφορά μόνο αυτούς τους γιατρούς, αλλά όλους τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς κάθε ειδικότητας που χρόνια τώρα στηρίζουν το ΕΣΥ και έχουν προσφέρει  πολύτιμες υπηρεσίες στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Αλλιώς η εξαγγελία αυτή του Πρωθυπουργού δημιουργεί μια προκλητική ανισότητα στη μεταχείριση ανθρώπων της «πρώτης γραμμής», ειδικά όσων  υπηρετούν  στα ΤΕΠ, στις κλινικές covid, στα αναισθησιολογικά τμήματα, στις παιδιατρικές κλινικές, στα Εργαστήρια και συμβάλλουν καθημερινά στην  αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών με covid. 

Η αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων και η ενδυνάμωση  του ΕΣΥ  απαιτεί σχέδιο 15.000 μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Έτσι θα υπάρξει επαγγελματική προοπτική για τους σημερινούς συμβασιούχους και μπορεί να σιγά-σιγά να αντιστραφεί το brain drain  των νέων γιατρών. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο σχέδιο γιατί στην πραγματικότητα έχει "δυσανεξία" απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαλοπουλα
Πώς να τεμαχίσετε σωστά τη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι
Με λίγη προετοιμασία, ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι και σταθερές κινήσεις, μπορείς να κόψεις τη γαλοπούλα σαν επαγγελματίας, χωρίς να τη διαλύσεις.
Πώς να τεμαχίσετε σωστά τη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι
καλαντα
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Τα Χριστούγεννα του 2025, όπως και κάθε χρονιά, τα παραδοσιακά κάλαντα θα πλημμυρίσουν γειτονιές και σπίτια, μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του...
Ποια κάλαντα τραγουδάμε τα Χριστούγεννα και ποια είναι η ιστορία τους
Αγρότες με τρακτέρ
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες – «Η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους για να σπάσει τα μπλόκα»
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)
Παρεμβάσεις Κακλαμάνη για τις εξεταστικές: «Κόφτης» σε συνεδριάσεις και μεταδόσεις
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)