alexia evert
«Yπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής», σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης για τις χυδαιότητες της αντιδημάρχου, Αλεξίας Έβερτ, για τη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ ζήτησε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το σχολιασμό της για «κατσαρίδες και τρωκτικά» σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία αναφερόταν στη χθεσινή κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Επίσης η κυρία Έβερτ, σύμφωνα με το δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι σέβεται την κυρία Έβερτ αλλά το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό» και προσθέτει:

«Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav_107.jpg
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
Έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες του δυστυχήματος στις Συκιές – Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
apple-books_foto_education.jpg
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας
Ομόφωνες αποφάσεις και μονιμοποιήσεις στην 7η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας