Με τις δημοσκοπήσεις δεν φτιάχνονται ηγέτες
Γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη, εκπαιδευτικός

 Οι Δημοσκοπήσεις ήταν και είναι πάντοτε ένα από τα βοηθητικά εργαλεία, που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για να αποδείξει, να πείσει και να χειραγωγήσει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι είναι αποδοτική ,σοβαρή και χειρίζεται τα διάφορα θέματα με υπευθυνότητα.

Από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας από την ΝΔ, παρουσιάζονται δημοσκοπήσεις με μεγάλες διαφορές της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχρόνως, όποτε δυσκολεύεται η κυβέρνηση βγαίνει ως δια μαγείας και μια δημοσκόπηση που με το ζόρι επιδιώκει να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα.

Φυσικά δεν είμαστε ανόητοι και απομονωμένοι από τον κόσμο, μιλάμε και ξέρουμε την πραγματική γνώμη του κόσμου-του πραγματικού και όχι των δημοσκοπήσεων-.

Ειδικότερα  όμως, αποτελεί αξιοσημείωτο  εύρημα σε όλες η υπεροχή του πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η δήθεν αποτύπωση της ευρείας και παγιωμένης αποδοχής του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα, είναι ένα ακόμη επιμέρους στοιχείο της συνολικής προσπάθειας ενός παλαιοπολιτικού συστήματος εξουσίας που θέλει να αλωνίζει και να χρησιμοποιεί την εξουσία. Σε αυτό το σύστημα φαίνεται ότι αποτελεί μεγάλη απειλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για αυτό γίνονται αυτές οι αγωνιώδεις προσπάθειες αποδόμησης του.

Παρακολουθούμε την φανερή πλέον προσπάθεια στοχοποιήσης του Αλέξη Τσίπρα και διαβάζουμε σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τίτλους και ρεπορτάζ, που ως συνήθως δεν είναι απολύτως αληθή, αλλά συγχρόνως και τις προσπάθειες τους να βάλουν λόγια σε στόματα που δεν ειπώθηκαν και κινήσεις που δεν έγιναν.  Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαμφισβήτητος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  και ηγέτης της προοδευτικής παράταξης, κάνουν ότι μπορούν για να πλήξουν την αποδοχή που έχει στην κοινωνία. Γιατί ότι και να κάνουν για να μας πείσουν μέσα από τις δημοσκοπήσεις ,ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο νέος Μωυσής, φτιάχνοντας του ένα άλλο προφίλ, μια άλλη εικόνα, δεν πείθουν. Απλά και κατανοητά. Γιατί με τις δημοσκοπήσεις και μόνο, δεν γίνεται με το έτσι θέλω να έχει αποδοχή κάποιος που δεν έχει ή πιο σωστά δεν έχει αυτή που θέλουν να του αποδώσουν.

Ξέρω, όπως και πολλοί συμπολίτες μου, από συζητήσεις και εκφρασμένες απόψεις, ότι για την μεγάλη πλειοψηφία των μελών  και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Ακούμε συχνά να λέγεται  από παλιούς και νέους συντρόφους :«εγώ είμαι με τον Αλέξη» και γνωρίζω ότι σε πολλούς εντός κόμματος δεν αρέσει πολύ. Όχι αναγκαστικά γιατί αμφισβητείται ο Πρόεδρος αλλά γιατί στην κουλτούρα της αριστεράς υπάρχει περισσότερο το συλλογικό  και δεν συνηθίζεται το «αρχηγικό». Το ακούμε συχνά και ίσως παλαιότερα αυτό να ήταν και έτσι. Όμως εδώ χρειάζεται να δούμε κάποια νέα δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από μικρό κόμμα σταδιακά και με πολλούς αγώνες όλων των μελών, των υποστηρικτών, του Προέδρου είναι πλέον μεγάλο κόμμα με διάφορες απόψεις, πολύ κόσμο που έχει διαφορετικές αφετηρίες και πορεία .

Όλος αυτός ο κόσμος συναντήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, γιατί εμπνεύστηκε από τις αρχές και τις αξίες του και από τον Πρόεδρο του.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι πλέον κόμμα εξουσίας που θα είναι ξανά η επόμενη κυβέρνηση της χώρας μας. Αυτό οφείλεται κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, αυθεντικός, οικείος και ειλικρινής, με πραγματική επαφή με την κοινωνία-όχι την φτιαχτή και επίπλαστη-, είναι ένας από εμάς. Είναι αυτός, που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας εν μέσω μνημονίων και κατάφερε παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και τον πόλεμο από το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και να αφήσει γεμάτα ταμεία, για να μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει. Συγχρόνως η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής ,που ήταν άλλος ένας προεκλογικός στόχος και η σύγκρουση με τα συμφέροντα και τους ολιγάρχες που χαϊδεύει η σημερινή κυβέρνηση ,ήταν και είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θέλουν να αποδημήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ίδιος και για αυτό γίνεται αυτός ο πόλεμος, στον οποίο δυστυχώς κατά καιρούς βοηθούν πολλοί από υστεροφημία, αλαζονεία και μικροπρέπεια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που οφείλουμε-κατά την άποψη μου-να την αποδεχτούμε όλοι, για να προχωρήσουμε και να αντιπαλέψουμε αυτή την βαθιά αντικοινωνική, ακροδεξιά κυβέρνηση που βυθίζει στην ύφεση την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει την χώρα στο σκοτάδι, μαυρίζει τις ψυχές των νέων παιδιών τα οποία εκδικείται και στοχοποιεί για να καλύψει τις ανεπάρκειες, τις εμμονικές πολιτικές επιλογές της και τον μηδενικό σχεδιασμό ,σε όλα τα πεδία. 

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις υγειονομικές αρχές, λόγω κορονοϊού - Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άρχισε η συζήτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων… Και αναρωτιόμαστε εύλογα. Άραγε με ποιον τρόπο;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;