mitsotakis
«Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», φέρεται να δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, «φωτογραφίζοντας» την υπουργό Παιδείας και τις μάσκες στα σχολεία

Πρωθυπουργικό «καμπανάκι» φαίνεται να χτύπησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ιδιαίτερα μάλιστα στην Αττική.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες, επικαλούμενος αναρμοδιότητα», φέρεται να σημείωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας», φέρεται να υπογράμμισε επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος, η «καμπάνα» του πρωθυπουργού χτυπούσε για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λόγω της στάσης της να επιρρίψει αποκλειστικά την ευθύνη για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία στον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι εν λόγω εξελίξεις έρχονται στη σκιά της δημοσκόπησης της Prorata, η οποία εμφανίζει την υπουργό Παιδείας να βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς της.

Οι μάσκες-αλεξίπτωτα, τα ...παγουρίνο, οι αίθουσες των 25+ μαθητών και τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε σχολικές μονάδες με καταγγελίες για απουσία διαδικασιών ιχνηλάτησης και τεστ «με το σταγονόμετρο», φαίνεται πως φθείρουν σε μεγάλο βαθμό το υπουργικό προφίλ της Νίκης Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Εγγύηση 30.000 ευρώ και νέα προθεσμία απολογίας – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες και οι συνθήκες του δυστυχήματος
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
«Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα: Μέλλον και Προοπτικές»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»
Αιχμές κατά κυβέρνησης και Δικαιοσύνης – Πρόταση για εξεταστική και πολιτική σύγκρουση σε υψηλούς τόνους
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»