lista petsa
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα «επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό» - Oι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ

Νέα «επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό», ύψους 2 εκατ. ευρώ, μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγους μήνες μετά τα 21 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ της περίφημης «λίστας Πέτσα».

«Η νέα εκστρατεία θα περιλαμβάνει μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθώς κρίνεται ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερα ο στόχος και το ποσό θα ανέλθει σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε μάλιστα αρκετές φορές ότι η ενημέρωση σώζει ζωές και ότι είμαστε σε κρίσιμη φάση.

Oι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ.

Προβληματίζει την ΠΟΕΣΥ η αδιαφάνεια για την «Λίστα Πέτσα Νο 2»

Τον προβληματισμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών προκαλεί η ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την διαδικασία απευθείας ανάθεσης διαφημιστικής καμπάνιας προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το vouliwatch.gr, την τοποθέτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η πρόεδρος της τριτοβάθμιας οργάνωσης των δημοσιογράφων, (ΠΟΕΣΥ) Έλενα Ριτζεάκου, αν και επισήμανε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ΜΜΕ σημείωσε ότι η ομοσπονδία «υποστήριξε και υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη διαφάνεια σε κάθε έκφανση του δημοσίου βίου, καθώς το ίδιο το δημοσιογραφικό επάγγελμα είχε ως βασικό στόχο του τη διασφάλιση της λογοδοσίας και της άσκησης κριτικής στις κάθε φορά ασκούμενες πολιτικές. Η ανάθεση διαφημιστικών εκστρατειών, χωρίς αυτή την αναγκαία διαφάνεια και δίχως τη δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου και λογοδοσίας, δεν σας κρύβω ότι μας προβλημάτισε και συνεχίζει να μας προβληματίζει». 

Παράλληλα επισήμανε ότι «για την ΠΟΕΣΥ αναγκαία προϋπόθεση οποιασδήποτε χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ΜΜΕ είτε ευθέως, είτε μέσω διαφημιστικής δαπάνης, είτε μέσω φορολογικών και άλλων μειώσεων είναι η παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των καταβαλλόμενων αποδοχών των εργαζόμενων δημοσιογράφων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις». Τόνισε πως για το θέμα αυτό «δεν έχουμε, δυστυχώς, εισπράξει αντίστοιχη πρόνοια του νομοθέτη και αυτό οφείλουμε να το εντοπίσουμε ως μια εξαιρετικά σημαντική έλλειψη όλων των νομοθετικών παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην παροχή ρευστότητας των επιχειρήσεων ΜΜΕ».

Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις ενισχύσεις των πληγέντων τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των περιφερειών. Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Αγοραστός επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω να έλθουν γρήγορα τα χρήματα και αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός η ταχύτητα για αυτό και πρέπει να ενημερώσουμε με ακρίβεια το πρωτόκολλο ενεργειών που πρέπει να κάνει ο καθένας ώστε τα χρήματα να φθάσουν γρήγορα στους ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

EKPAIDEYTIKOI
Άνοιγμα Πινάκων Κατάταξης Αναπληρωτών: Μέχρι 10/2 οι Προκηρύξεις - Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι Αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση είτε είστε νέος αναπληρωτής είτε "παλιός"
Άνοιγμα Πινάκων Κατάταξης Αναπληρωτών: Μέχρι 10/2 οι Προκηρύξεις - Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι Αιτήσεις