ειδική αγωγή σεμινάριο
lista petsa
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα «επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό» - Oι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ

Νέα «επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό», ύψους 2 εκατ. ευρώ, μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγους μήνες μετά τα 21 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ της περίφημης «λίστας Πέτσα».

«Η νέα εκστρατεία θα περιλαμβάνει μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας καθώς κρίνεται ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερα ο στόχος και το ποσό θα ανέλθει σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε μάλιστα αρκετές φορές ότι η ενημέρωση σώζει ζωές και ότι είμαστε σε κρίσιμη φάση.

Oι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, που θα λάβουν τη νέα διαφήμιση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ.

Προβληματίζει την ΠΟΕΣΥ η αδιαφάνεια για την «Λίστα Πέτσα Νο 2»

Τον προβληματισμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών προκαλεί η ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την διαδικασία απευθείας ανάθεσης διαφημιστικής καμπάνιας προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το vouliwatch.gr, την τοποθέτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η πρόεδρος της τριτοβάθμιας οργάνωσης των δημοσιογράφων, (ΠΟΕΣΥ) Έλενα Ριτζεάκου, αν και επισήμανε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ΜΜΕ σημείωσε ότι η ομοσπονδία «υποστήριξε και υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη διαφάνεια σε κάθε έκφανση του δημοσίου βίου, καθώς το ίδιο το δημοσιογραφικό επάγγελμα είχε ως βασικό στόχο του τη διασφάλιση της λογοδοσίας και της άσκησης κριτικής στις κάθε φορά ασκούμενες πολιτικές. Η ανάθεση διαφημιστικών εκστρατειών, χωρίς αυτή την αναγκαία διαφάνεια και δίχως τη δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου και λογοδοσίας, δεν σας κρύβω ότι μας προβλημάτισε και συνεχίζει να μας προβληματίζει». 

Παράλληλα επισήμανε ότι «για την ΠΟΕΣΥ αναγκαία προϋπόθεση οποιασδήποτε χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ΜΜΕ είτε ευθέως, είτε μέσω διαφημιστικής δαπάνης, είτε μέσω φορολογικών και άλλων μειώσεων είναι η παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των καταβαλλόμενων αποδοχών των εργαζόμενων δημοσιογράφων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις». Τόνισε πως για το θέμα αυτό «δεν έχουμε, δυστυχώς, εισπράξει αντίστοιχη πρόνοια του νομοθέτη και αυτό οφείλουμε να το εντοπίσουμε ως μια εξαιρετικά σημαντική έλλειψη όλων των νομοθετικών παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην παροχή ρευστότητας των επιχειρήσεων ΜΜΕ».

Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις ενισχύσεις των πληγέντων τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των περιφερειών. Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Αγοραστός επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω να έλθουν γρήγορα τα χρήματα και αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός η ταχύτητα για αυτό και πρέπει να ενημερώσουμε με ακρίβεια το πρωτόκολλο ενεργειών που πρέπει να κάνει ο καθένας ώστε τα χρήματα να φθάσουν γρήγορα στους ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

 13χρονη έκοψε τις φλέβες της σε παιδική χαρά, μπροστά στα μάτια παιδιών και γονέων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

souvlakia
Ελληνικό σουβλατζίδικο στην Ιρλανδία ψάχνει τυλιχτή και δίνει 2.500 ευρώ το μήνα
H αγγελία αναφέρει ότι όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί, τότε θα έχουν δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο αλλά και δωρεάν διαμονή για τις πρώτες 15...
Ελληνικό σουβλατζίδικο στην Ιρλανδία ψάχνει τυλιχτή και δίνει 2.500 ευρώ το μήνα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ποια είναι τα νέα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού ανά περιφέρεια

Υπογράφηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού (αρμόδιας για Θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού), Σοφίας Ζαχαράκη, η...

Ποια είναι τα νέα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού ανά περιφέρεια
balitsa
Ασύλληπτη φρίκη: Έκλεισε το φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε επίτηδες τον φίλο της να πεθάνει
Στο ένα από τα δύο βίντεο, μάλιστα, που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, η Μπουν ακούγεται να λέει στον Τόρες γελώντας: «Για όλα όσα μου...
Ασύλληπτη φρίκη: Έκλεισε το φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε επίτηδες τον φίλο της να πεθάνει