Γεωργιάδης για Μόρια: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι αν καίνε τα σπίτια να τους χτίζουμε καινούρια
«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούρια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ανέφερε πως «δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για κατοίκους που βλέπουν να είναι το νησί τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα και είναι στους δρόμους και για τη χώρα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα του χάους και της ανοργανωσιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προέκυψε από την ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα χωρίς να μας ρωτήσουν, από τη δημιουργία της Μόριας που με τον χρόνο μεγάλωσε σε όγκο και αριθμό καθώς και από την αδυναμία μας να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από 8 μήνες με τις γνωστές συγκρούσεις. Ο ίδιος τόνισε πως οι κλειστές δομές θα πρέπει να γίνουν. «Το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σημαντική διαφορά σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων σε σχέση με πριν από οκτώ μήνες με τους οποίους όπως ο ίδιος αναφέρει, μπορούν να συνεννοηθούν πολιτισμένα καθώς πλέον έχουν μηδενιστεί οι ροές και είναι ένα διαχειρίσιμο θέμα. «Όλοι είμαστε πλέον στο θέμα του μεταναστευτικού πιο ώριμοι», είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπερχείληση
Συναγερμός για την Αττική: Οι περιοχές που κινδυνεύουν από υπερχείλιση Κηφισού και Ιλισσού
Η προειδοποίηση του καθηγητή του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα και ο χάρτης που δείχνει το μέγεθος της απειλής εν μέσω κακοκαιρίας
Συναγερμός για την Αττική: Οι περιοχές που κινδυνεύουν από υπερχείλιση Κηφισού και Ιλισσού