tramp mitsotakis
Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες

Τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν απόψε σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία, η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωργιαδης ανδρουλακης
Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη σε Ανδρουλάκη για την 4ήμερη εργασία – «Ούτε ο Παπανδρέου με την αλυσίδα στο ποδήλατο»
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, πρόσθεσε: «Ρε Ανδρουλάκη; Είναι δυνατόν να σε βρίζουν οι δικοί σου; Πρέπει να προσπαθήσεις να το κάνεις».
Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη σε Ανδρουλάκη για την 4ήμερη εργασία – «Ούτε ο Παπανδρέου με την αλυσίδα στο ποδήλατο»
Αεροπλάνο στην Κίνα
Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή σε μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές – Νέα έξοδα για τους ταξιδιώτες
Επιλογή θέσης, χειραποσκευή, αποσκευή, αλλαγές κράτησης, προτεραιότητα επιβίβασης: όλα μετατρέπονται σταδιακά σε ξεχωριστές υπηρεσίες με πρόσθετο...
Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή σε μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές – Νέα έξοδα για τους ταξιδιώτες