tramp mitsotakis
Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες

Τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν απόψε σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία, η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μηχανογραφικό για Πανελλήνιες 2026
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 επαγγέλματα που διαμορφώνουν το Μηχανογραφικό του μέλλοντος
Από το Μηχανογραφικό στην αγορά εργασίας: Οι νέες εξειδικεύσεις και τα προγράμματα σπουδών που ανοίγουν τις πόρτες του μέλλοντος
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 επαγγέλματα που διαμορφώνουν το Μηχανογραφικό του μέλλοντος