Λαϊκή Αγορά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για τις λαϊκές αγορές

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες λόγω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη με εκπροσώπους Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών λαϊκών αγορών,της Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» τα θέματα «που συζητήθηκαν αφορούν τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους την περίοδο του κορονοϊού και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες ενώ συζητήθηκε το θέμα της απόστασης των 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και προτάθηκε να μειωθεί αυτή η απόσταση».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται, θα υπάρξει ενημέρωση του κλάδου για το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν την συζήτησή του ώστε να κατατεθούν προτάσεις.

«Το σχέδιο νόμου - όπως ανέφερε ο υπουργός - θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών» σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο υπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «συζητήθηκαν θέματα της αγοράς και τρόπους επιλύσεως τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
αδεια
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους
Ψηφιακό «κόσμο» αποκτούν οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων: Όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητα των υπηρεσιών
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους