Για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί κυβέρνηση και πολιτική προστασία, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής. «Θρηνούμε ήδη θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Συμμεριζόμαστε την οδύνη των ανθρώπων τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας», υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, ισχυρισμό που στηρίζει στα εξής επιχειρήματα: «Ενώ γνώριζαν, ήδη, από την Παρασκευή ότι υπήρχε πρόβλεψη για ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή, δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα, πολύ περισσότερο μάλιστα κανείς δεν φρόντισε να προειδοποιήσει ή και να απομακρύνει τους κατοίκους.
Το "112" ως αριθμός άμεσης ανάγκης δεν λειτούργησε ακόμη μια φορά. Και οι αρμόδιοι προκαλούν με γελοίες δικαιολογίες».
«Ο σημερινός μηχανισμός πολιτικής προστασίας απέτυχε. Δυστυχώς, οι αναλυτικές προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρόληψης, που διατυπώθηκαν, εντός και εκτός Βουλής, δεν εισακούστηκαν. Είναι ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή», καταλήγει το KIΝΑΛ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ