Ο Α. Συρίγος επισήμανε ότι η Τουρκία, αφού διαπίστωσε το προηγούμενο διάστημα πως δεν μπορεί να αιφνιδιάσει την ελληνική πλευρά, πλέον ακολουθεί άλλη τακτική, «ενημερώνοντας και βγαίνοντας κανονικά στην ανατολική Μεσόγειο».
Σχετικά με την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, είπε ότι ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι «η περιοχή που δεσμεύθηκε δεν «αγγίζει» την περιοχή που οριοθετήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο – σταματά ακριβώς σε εκείνο το σημείο». Συνεπώς, οι Τούρκοι προσπαθούν να «εμφανιστούν νόμιμοι στα μάτια της κοινής γνώμης».
Για τις επόμενες ημέρες, εκτίμησε ότι το Ορούτς Ρέις θα βγει σε περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αλλά οι Τούρκοι στη συνέχεια «θα στραφούν για να μπουν μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην κυπριακή ΑΟΖ».
«Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Συρίγος, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
«Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η παρούσα κρίση είναι πιο σοβαρή από την προηγούμενη της 21ης Ιουλίου».
Από την πλευρά του, ο κ. Πολίτης συμφώνησε ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει έναν πόλεμο νεύρων, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα.
Σημείωσε δε πως τουρκικά πλοία έχουν αποπλεύσει και από τα Δαρδανέλια, σε μια προσπάθεια να επιδείξουν την ναυτική τους ισχύ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Τόνισε πως «και αυτήν την φορά δεν αιφνιδιαστήκαμε, από χθες οι μονάδες του στόλου είναι πάλι στο Αιγαίο» και αναμένουμε τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom