«Εκτεθειμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη» για την τραγωδία στην Εύβοια
Η «κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εντελώς εκτεθειμένη» σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση

Τις δηλώσεις του διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου καθώς και του διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου στην ΕΜΥ επικαλείται ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η «κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εντελώς εκτεθειμένη».

Όπως υποστηρίζει ο Γ. Ραγκούσεης, η κυβέρνηση «είχε λάβει επίσημα κι έγκαιρα όλη την απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση και πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου στην Εύβοια», που οδήγησε στον άδικο θάνατο ανθρώπων.

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κ. Λαγουβάρδος, αποκάλεσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 «αυθαίρετο» το νούμερο περί πρόγνωσης για 63 χιλιοστά βροχόπτωσης που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι έγκαιρα οι προγνώσεις προειδοποιούσαν για ισχυρή βροχόπτωση και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί πως υπήρξε ολιγωρία καθώς οι μετρήσεις την ώρα εξέλιξης του φαινομένου έδειχναν το μέγεθος της νεροποντής που ήταν εν γνώσει της Πολιτείας.

«Σε αντίθεση με την Μάνδρα, που δεν καταφέραμε να προβλέψουμε το μέγεθος του φαινομένου, σε Χαλκιδική και Εύβοια είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως» είπε.

Με τους επιστήμονες να έχουν προβλέψει από νωρίς το μέγεθος της κακοκαιρίας που έπληξε την Εύβοια «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε συνειδητά ψέματα με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγωδία που εξελίχθηκε», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες για τη μη ενεργοποίηση του 112.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί ξανά»
Υπ. Παιδείας: Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί, ξανά, αμφισβητώντας την εγκυρότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας αδειοδότησης των μη κρατικών πανεπιστημίων
Υπ. Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί ξανά»
δημοσκ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ - Προβληματισμός για τα μέτρα ΔΕΘ, σκιά από την ακρίβεια και τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, προβληματισμός για μέτρα ΔΕΘ και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ