Τουρκία: Η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το ισλάμ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε το Σάββατο τις δηλώσεις που έκαναν Έλληνες αξιωματούχοι μετά την πραγματοποιήση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής χθες Παρασκευή στην Αγία Σοφία.

«Η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το ισλάμ και την Τουρκία με τη δικαιολογία της αντίδρασης στο γεγονός ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας άνοιξε για προσευχή», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι και χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης». 

Στην ανακοίνωση κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ και κάνει αναφορά στο κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

Εξάλλου το τουρκικό υπουργείο πρόσθεσε ότι καταδικάζει έντονα τις εχθρικές δηλώσεις που έκανε η κυβέρνηση της Ελλάδας και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως και το κάψιμο μιας τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΑ
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις δυο εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου
Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις δυο εκπαιδευτικών – Κάλεσμα την Πέμπτη 12 Μαρτίου
board mathematics
Μπορείς να λύσεις σε 30" τη viral μαθηματική εξίσωση που «τρέλανε» το διαδίκτυο;
Η απλή εξίσωση που έγινε θέμα συζήτησης στα social media – Χιλιάδες χρήστες δίνουν διαφορετικές απαντήσεις
Μπορείς να λύσεις σε 30" τη viral μαθηματική εξίσωση που «τρέλανε» το διαδίκτυο;