Ακροδεξιός διοικητής διορίστηκε σε δομή προσφύγων - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ναζιστικά έντυπα

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του στρατιωτικού δικαστή και συγγραφέα Χρήστου Τσιαχρή στη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να ζητούν την απομάκρυνση τόσο του ιδίου, όσο και της επιτροπής που τον τοποθέτησαν.

Ο Χρ. Τσιαχρής έχει εκδώσει το ισλαμοφοβικό βιβλίο «Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» στον εκδοτικό Οίκο «Θούλη», ο οποίος εκδίδει ναζιστικά έντυπα με ομιλίες του Χίλτερ, δοκίμια νεοναζί όπως το «White Power» του αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Αμερικής  Τζορτζ Λίνκολν Ρόκγουελ, «ιστορικά βιβλία» αρνητών του Ολοκαυτώματος όπως ο David Irving κ.α.

Βιβλίο

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο το όνομα «Θούλη», παραπέμπει φυσικά στην «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), την αντισημητική, εθνικιστική οργάνωση του Μεσοπολέμου, στην οποία εντάχθηκε το 1919 ο Αδόλφος Χίτλερ και αποτέλεσε τον πρόδρομο του γερμανικού ναζιστικού κόμματος.

«Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μίας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δύο γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ» σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, επικαλούμενος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από σχετική καταγγελία προκύπτει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο Ηλείας είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα “πόνημα” το οποίο τιτλοφορείται “Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!”.

«Ως εκ τούτου», λέει ο κ. Ψυχογιός, «ο κ. Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο “αλλοίωσης του πολιτισμού” δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή». Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο υπουργό «να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Σταγιάτες: Ράμπα ΑμεΑ για την πρόσβαση όλων στην πλατεία έφτιαξαν οι κάτοικοι
Σταγιάτες: Ράμπα ΑμεΑ για την πρόσβαση όλων στην πλατεία έφτιαξαν οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι των Σταγιατών «φορούν τα γυαλιά» στη δημοτική αρχή, η οποία όμως κρατά κλειστά τα δημόσια κτίρια του χωριού του Πηλίου, με απόφαση του...
Σταγιάτες: Ράμπα ΑμεΑ για την πρόσβαση όλων στην πλατεία έφτιαξαν οι κάτοικοι