Βιβλίο
Συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ναζιστικά έντυπα

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του στρατιωτικού δικαστή και συγγραφέα Χρήστου Τσιαχρή στη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να ζητούν την απομάκρυνση τόσο του ιδίου, όσο και της επιτροπής που τον τοποθέτησαν.

Ο Χρ. Τσιαχρής έχει εκδώσει το ισλαμοφοβικό βιβλίο «Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» στον εκδοτικό Οίκο «Θούλη», ο οποίος εκδίδει ναζιστικά έντυπα με ομιλίες του Χίλτερ, δοκίμια νεοναζί όπως το «White Power» του αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Αμερικής  Τζορτζ Λίνκολν Ρόκγουελ, «ιστορικά βιβλία» αρνητών του Ολοκαυτώματος όπως ο David Irving κ.α.

Βιβλίο

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο το όνομα «Θούλη», παραπέμπει φυσικά στην «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), την αντισημητική, εθνικιστική οργάνωση του Μεσοπολέμου, στην οποία εντάχθηκε το 1919 ο Αδόλφος Χίτλερ και αποτέλεσε τον πρόδρομο του γερμανικού ναζιστικού κόμματος.

«Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μίας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δύο γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ» σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, επικαλούμενος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από σχετική καταγγελία προκύπτει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο Ηλείας είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα “πόνημα” το οποίο τιτλοφορείται “Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!”.

«Ως εκ τούτου», λέει ο κ. Ψυχογιός, «ο κ. Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο “αλλοίωσης του πολιτισμού” δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή». Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο υπουργό «να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανακληση
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
Στο μικροσκόπιο δύο προϊόντα γνωστής εταιρείας καλλυντικών λόγω χημικής ουσίας που συνδέεται με κινδύνους για την υγεία
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
εισαγωγη
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Έως τις 2 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων – Δωρεάν φοίτηση, μεταφορά και ολοκληρωμένη μουσική και γενική παιδεία για τους μαθητές
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση