Ακροδεξιός διοικητής διορίστηκε σε δομή προσφύγων - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ναζιστικά έντυπα

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του στρατιωτικού δικαστή και συγγραφέα Χρήστου Τσιαχρή στη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να ζητούν την απομάκρυνση τόσο του ιδίου, όσο και της επιτροπής που τον τοποθέτησαν.

Ο Χρ. Τσιαχρής έχει εκδώσει το ισλαμοφοβικό βιβλίο «Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» στον εκδοτικό Οίκο «Θούλη», ο οποίος εκδίδει ναζιστικά έντυπα με ομιλίες του Χίλτερ, δοκίμια νεοναζί όπως το «White Power» του αρχηγού του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Αμερικής  Τζορτζ Λίνκολν Ρόκγουελ, «ιστορικά βιβλία» αρνητών του Ολοκαυτώματος όπως ο David Irving κ.α.

Βιβλίο

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο το όνομα «Θούλη», παραπέμπει φυσικά στην «Εταιρεία της Θούλης» (Thule-Gesellschaft), την αντισημητική, εθνικιστική οργάνωση του Μεσοπολέμου, στην οποία εντάχθηκε το 1919 ο Αδόλφος Χίτλερ και αποτέλεσε τον πρόδρομο του γερμανικού ναζιστικού κόμματος.

«Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μίας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δύο γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ» σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, επικαλούμενος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από σχετική καταγγελία προκύπτει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο Ηλείας είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα “πόνημα” το οποίο τιτλοφορείται “Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!”.

«Ως εκ τούτου», λέει ο κ. Ψυχογιός, «ο κ. Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο “αλλοίωσης του πολιτισμού” δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή». Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο υπουργό «να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας».

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών: Πολυνομοσχέδιο και Πρωτοβάθμια
Συντονιστικό Αναπληρωτών: Πολυνομοσχέδιο και Πρωτοβάθμια
Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης και της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσουν το σχολείο με τον τρόπο που θέλουν, να παράγουν τους...
Συντονιστικό Αναπληρωτών: Πολυνομοσχέδιο και Πρωτοβάθμια