mera25
Τα αιτήματα του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη υποστηρίζει το ΜέΡΑ25

Tην παρέμβασή του, προκειμένου «να ανακληθεί η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στις φυλακές των Γρεβενών, προτού προκληθούν έτι περαιτέρω ανήκεστες βλάβες στην υγεία του, μετά τη δεύτερη απεργία πείνας και δίψας που έχει ξεκινήσει», ζητάει από τον Κ. Καραγκούνη, πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος, η γραμματέας του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

«Ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την 17η Απριλίου 2020 από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών- το οποίο, να σημειωθεί, πως έχει προκαλέσει κατ' εξακολούθηση την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα εκεί-για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό», αναφέρει η βουλευτής και προσθέτει: «Η αλήθεια, όμως, είναι πως, ενώ έχουν απαγορευθεί όλες οι μεταγωγές κρατουμένων, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε αιφνιδιαστικά στη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στη φυλακή των Γρεβενών, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής του με το Πανεπιστήμιο και τη σχολή του, μετά την ειρηνική εκ μέρους του διεκδίκηση του δικαιώματος για στοιχειώδη υγειονομική φροντίδα των κρατουμένων και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού».

Η κ. Μπακαδήμα επισημαίνει ότι «δύο χρόνια πριν, τον Απρίλη του 2018 και μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, η επιμονή του Βασίλη Δημάκη να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο στο οποίο είχε περάσει, άνοιξε το δρόμο για την ικανοποίηση ανάλογων δίκαιων αιτημάτων κρατουμένων».

«Αυτή τη φορά, ο Βασίλης Δημάκης υπερασπίστηκε το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα για στοιχειώδεις κανόνες και εγγυήσεις για την ίδια τη ζωή των κρατουμένων, αιτούμενος, παράλληλα, και το αυτονόητο, την αποσυμφόρηση των φυλακών, θέμα που έχουμε πολλές φορές συζητήσει και εμείς ως βουλευτές σε συνεδριάσεις της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τη μείζονα σημασία υλοποίησής του. Δεν θα ήθελα, σε καμία περίπτωση, να πιστέψω πως όσα συμβαίνουν στον Βασίλη Δημάκη συνιστούν τιμωρητική απάντηση στη διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου, καθώς, όπως έχουμε πολλάκις τονίσει αμφότεροι, η έκτιση ποινής συνιστά διαδικασία σωφρονισμού και προϋποθέτει τη δυνατότητα προσωπικής εξέλιξης για τη μετέπειτα ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. Παρακαλώ όπως παρέμβετε, προσωπικά, ώστε να ανακληθεί η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη άμεσα, καθώς ο εξασθενημένος, από την προηγούμενη απεργία πείνας, οργανισμός του κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση», αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

programa kalypsi
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα σε δεκάδες δήμους που μετέχουν ήδη στο πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα "Κάλυψη": Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια - Πως επιλέγουν σπίτι οι δικαιούχοι