mera25
Τα αιτήματα του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη υποστηρίζει το ΜέΡΑ25

Tην παρέμβασή του, προκειμένου «να ανακληθεί η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στις φυλακές των Γρεβενών, προτού προκληθούν έτι περαιτέρω ανήκεστες βλάβες στην υγεία του, μετά τη δεύτερη απεργία πείνας και δίψας που έχει ξεκινήσει», ζητάει από τον Κ. Καραγκούνη, πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος, η γραμματέας του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

«Ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την 17η Απριλίου 2020 από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών- το οποίο, να σημειωθεί, πως έχει προκαλέσει κατ' εξακολούθηση την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα εκεί-για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό», αναφέρει η βουλευτής και προσθέτει: «Η αλήθεια, όμως, είναι πως, ενώ έχουν απαγορευθεί όλες οι μεταγωγές κρατουμένων, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε αιφνιδιαστικά στη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στη φυλακή των Γρεβενών, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής του με το Πανεπιστήμιο και τη σχολή του, μετά την ειρηνική εκ μέρους του διεκδίκηση του δικαιώματος για στοιχειώδη υγειονομική φροντίδα των κρατουμένων και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού».

Η κ. Μπακαδήμα επισημαίνει ότι «δύο χρόνια πριν, τον Απρίλη του 2018 και μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας, η επιμονή του Βασίλη Δημάκη να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο στο οποίο είχε περάσει, άνοιξε το δρόμο για την ικανοποίηση ανάλογων δίκαιων αιτημάτων κρατουμένων».

«Αυτή τη φορά, ο Βασίλης Δημάκης υπερασπίστηκε το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα για στοιχειώδεις κανόνες και εγγυήσεις για την ίδια τη ζωή των κρατουμένων, αιτούμενος, παράλληλα, και το αυτονόητο, την αποσυμφόρηση των φυλακών, θέμα που έχουμε πολλές φορές συζητήσει και εμείς ως βουλευτές σε συνεδριάσεις της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τη μείζονα σημασία υλοποίησής του. Δεν θα ήθελα, σε καμία περίπτωση, να πιστέψω πως όσα συμβαίνουν στον Βασίλη Δημάκη συνιστούν τιμωρητική απάντηση στη διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου, καθώς, όπως έχουμε πολλάκις τονίσει αμφότεροι, η έκτιση ποινής συνιστά διαδικασία σωφρονισμού και προϋποθέτει τη δυνατότητα προσωπικής εξέλιξης για τη μετέπειτα ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. Παρακαλώ όπως παρέμβετε, προσωπικά, ώστε να ανακληθεί η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη άμεσα, καθώς ο εξασθενημένος, από την προηγούμενη απεργία πείνας, οργανισμός του κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση», αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα