Στην επιστολή γίνεται λόγος για «συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας», καθώς ο γραμματέας του κόμματος «λειτούργησε νόμιμα και ηθικά»

Την «προστασία του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας και την απερίφραστη και έντονη καταδίκη της συγκεκριμένης έξαρσης αντι-δημοσιογραφικής αθλιότητας, δυστυχώς και, από μέλη της ΕΣΗΕΑ», ζητά με επιστολή του προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25 Νίκος Καραμπάσης στην οποία αναφέρεται στο θέμα που ανέκυψε με τη μετάβαση του Γιάνη Βαρουφάκη στη βουλή από την Αίγινα.

Ο κ. Καραμπάσης αναφέρεται λεπτομερώς στο ιστορικό της υπόθεσης αυτής και υπενθυμίζει σειρά προτάσεων και παρεμβάσεων του κ. Βαρουφάκη για την εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τηλεδιάσκεψη. Επικαλείται, επίσης, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τονίζοντας ότι πολλά ΜΜΕ ψευδώς ανέφεραν ότι η ΠΝΠ επιβάλει σε πολίτες που βρέθηκαν σε οικία μη δηλωμένη στο Ε1 τους να μεταφερθούν σε εκείνη που αναφέρεται στο Ε1 τους σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό καθώς ο μισός πληθυσμός θα αναγκαζόταν σε άσκοπη μετακίνηση.

Ο κ. Καραμπάσης υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι πολύ πριν τα περιοριστικά μέτρα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε εγκατασταθεί με την σύζυγό του στο σπίτι τους στην Αίγινα ως είχε δικαίωμα και προσθέτει ότι η ΠΝΠ, σύμφωνα με το 'Αρθρο 62 του Συντάγματος, αναφέρει επί λέξη το εξής: «Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Συνεπώς, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, ο κ Βαρουφάκης λειτούργησε τόσο ηθικά όσο και νόμιμα μεταβαίνοντας από την κατοικία του στην Αίγινα στη Βουλή, και επιστρέφοντας σε αυτήν, τόσο την 9η όσο και την 25η Απριλίου. Και όμως προσθέτει: «Τα περισσότερα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας παρουσιάζοντας τον ως «παρανομούντα», ως μετακινούμενο «χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα», ως εκδρομέα που «έσπασε την καραντίνα για να κάνει διακοπές στην Αίγινα».

Η Δημοκρατία μας - ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς - δοκιμάζεται και αυτή, επισημαίνει ο κ. Καραμπάσης και καταλήγει:. «Η δοκιμασία αυτή γίνεται πιο δύσκολη όταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, καταπατούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία τόσο έντονα και τόσο συστηματικά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου