Thumbnail
Ο Αλέκος Αλαβάνος προτείνει να γίνει η περιφορά του Επιταφίου με έναν ιερέα και τους πιστούς να ψέλνουν από το μπαλκόνι

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, δηλώνει πως αποτελεί άστοχο μέτρο η απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου και με ανακοίνωσή του υποδεικνύει έναν διαφορετικό τρόπο τέλεσης του μυστηρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Α. Αλαβάνου, η περιφορά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από έναν ιερέα, έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τους πιστούς να παρακολουθούν απο το μπαλκόνι το μυστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α. Αλαβάνου:

«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας. Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι. Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού; Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση; Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”; Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό; Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κίνημα δημοκρατίας
Κίνημα Δημοκρατίας: Ανησυχία για τη νεανική βία - Κάλεσμα για άμεση δράση στην εκπαίδευση
Το Κίνημα Δημοκρατίας ζητά μέτρα πρόληψης και ενίσχυση των σχολείων για ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση
Κίνημα Δημοκρατίας: Ανησυχία για τη νεανική βία - Κάλεσμα για άμεση δράση στην εκπαίδευση
μολύβια
Κατηγορηματικό «όχι» εκπαιδευτικών στις υποβαθμίσεις σχολείων της Ημαθίας
Παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
Κατηγορηματικό «όχι» εκπαιδευτικών στις υποβαθμίσεις σχολείων της Ημαθίας