«Μαθαίνουμε στο σπίτι»: «Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που δεν ήταν εύκολο να παραχθούν από μια δημόσια υπηρεσία»
«Επιλέξαμε γρήγορες λύσεις με διαφάνεια», απαντά ο Στέλιος Πέτσας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία και τα 72.000 ευρώ που στοίχισε

Για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε στο σπίτι», το οποίο ανήλθε σε 72.000 ευρώ, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Η κατασκευή της ιστοσελίδας ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά από απόφαση της Νίκης Κεραμέως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

Κατ’ αρχάς, να πω κάτι σε σχέση με τη γενικότερη φιλοσοφία. Όταν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, φυσικά επιλέγουμε έκτακτες λύσεις. Εν προκειμένω, επιλέγουμε λύσεις που να είναι γρήγορες, αλλά πάντα με διαφάνεια και με τον απαραίτητο έλεγχο και τη λογοδοσία που χρειάζεται να διέπει όλες αυτές τις αποφάσεις. Αυτό έχει να κάνει με μια σειρά κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση και έχουν αποτυπωθεί στις Π.Ν.Π, που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή.

Όσον αφορά το ειδικό ερώτημα για το υπουργείο Παιδείας, κατ’ αρχάς το συνολικό κόστος αυτής της υπηρεσίας, ανέρχεται σε 58.000 ευρώ, πλέον του Φ.Π.Α.. Φυσικά, ίσως αναφέρεται ο αγαπητός συνάδελφος στο συνολικό ποσό όταν μιλά για πάνω από 70.000.

Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες δεν ήταν εύκολο να παραχθούν, όπως καταλαβαίνει κανείς, από μια δημόσια υπηρεσία, όπως: Υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης, μοντάζ, animation, visual design, δημιουργία ψηφιακών μέσων, δημιουργία εικαστικής ταυτότητας.

Αφορά όλη τη διαδικασία προώθησης αυτών των αναρτήσεων σε διάφορα μέσα. Έχει περιεχόμενο για διαδικτυακή χρήση από τα web panel μέχρι τα cover pictures και διάφορες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Και κυρίως, έρχεται να υποστηρίξει όλο αυτό το υλικό, μια καμπάνια περίπου τριών μηνών, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει, ολόκληρο το σύστημα της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας, να μετασχηματιστεί για να παρέχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως.

Όπως βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα και με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., με την επικοινωνία που γίνεται εξ αποστάσεως και με την τηλε-εκπαίδευση από τα σπίτια των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Επομένως, μιλάμε για ένα ποσό πλήρως ανταποδοτικό, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

σχετικά άρθρα

Οι μαθητές ωθούνται να γίνουν ό,τι κατηγορούν τους μεγάλους πως είναι
Οι μαθητές ωθούνται να γίνουν ό,τι κατηγορούν τους μεγάλους πως είναι
Τα σχολεία άνοιξαν, η Παιδεία δεν φάνηκε. Κάποιοι της έστησαν καρτέρι και πιάστηκε στα δίκτυα του ατομικισμού και της αυτοσυντήρησης. Γιατί είναι...
Οι μαθητές ωθούνται να γίνουν ό,τι κατηγορούν τους μεγάλους πως είναι