Γ. Βαρουφάκης: Η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει για το ευρωομόλογο
«Είναι μηδενικές οι πιθανότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, κυρίως η Γερμανία και η Ολλανδία, όσον αφορά την έκδοση ευρωομολόγου εμφανίστηκε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας την ανάγκη να θέσουν βέτο οι χώρες του Νότου, εάν θέλουν να προχωρήσει αυτό το θέμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι είναι μηδενικές οι πιθανότητες να υποχωρήσει η Γερμανία και η σχετική συζήτηση αποψιλώνεται. Όπως σημείωσε, η μόνη απάντηση στον εκβιασμό της Γερμανίας και της Ολλανδίας είναι η κοινή στάση των εννέα χωρών του Νότου, δηλαδή να θέσουν βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επισήμανε ότι τα δάνεια δεν βοηθούν στην παρούσα κατάσταση καθώς θα εκτινάξουν το χρέος, γι' αυτό -πρόσθεσε- το ευρωομόλογο πρέπει να εκδοθεί από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, κάτι που -όπως είπε- δεν απαγορεύεται από καμία συνθήκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Ενεργειακή ασφυξία στις αερομεταφορές: Γιατί κινδυνεύουν οι καλοκαιρινές πτήσεις και ποιες εταιρείες αντέχουν
Η παγκόσμια έλλειψη καυσίμων φέρνει ακυρώσεις και οικονομική κρίση
Ενεργειακή ασφυξία στις αερομεταφορές: Γιατί κινδυνεύουν οι καλοκαιρινές πτήσεις και ποιες εταιρείες αντέχουν
diploma
Ψηφιακά πλέον η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης - Τα 4 βήματα για να το κάνετε από το σπίτι σας
Η νέα διαδικασία που απαλλάσσει τους οδηγούς από τις δημόσιες υπηρεσίες
Ψηφιακά πλέον η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης - Τα 4 βήματα για να το κάνετε από το σπίτι σας