Στ. Κυμπουρόπουλος: Να υπάρξουν δράσεις για την προστασία της ψυχικής υγείας των πολιτών
Ανησυχία για την ψυχική υγεία των πολιτών της ΕΕ, εκφράζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας της ολοκληρωτικής αλλαγής του τρόπου ζωής λόγω του κορονοϊού, εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε χθεσινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην επίτροπο αρμόδια για θέματα υγείας κυρία Στέλλα Κυριακίδη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ως ψυχίατρος συμμετέχει στην διακομματική ομάδα των ευρωβουλευτών που ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία, ενημέρωσε του συναδέλφους του για τα επικίνδυνα επιστημονικά ευρήματα.

Με την επιστολή του, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει μια Ομάδα Ειδικών Υψηλού-Επιπέδου για:

1) Να λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους επιτρόπους,

2) να συνεργάζονται με τα υπουργεία υγείας των κρατών μελών,

3) να συμβουλεύουν τους ευρωπαϊκούς δήμους και τις περιφέρειες σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα,

4) να ερευνήσουν το πεδίο συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά δίκτυα, ώστε, μέσα από ένα σύνολο δράσεων από κοινού να προασπίσουν την ψυχική υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Έλληνας ευρωβουλευτής πρότεινε το 2020 να ονομαστεί έτος Ψυχικής Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθούν οι πολυ-επίπεδες ευρωπαϊκές δράσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιστολή έτυχε ευρύτατης διακομματικής υποστήριξης από ευρωβουλευτές από πολλά κράτη-μέλη, που την συνυπέγραψαν.

Επίσης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει εκφράσει φόβους και για την άνοδο των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης: «Ναι» στο 5% για την είσοδο στη Βουλή – Ριζικές αλλαγές στον Κανονισμό
Ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε και «κόφτη» στη live μετάδοση της εξεταστικής επιτροπής
Κακλαμάνης: «Ναι» στο 5% για την είσοδο στη Βουλή – Ριζικές αλλαγές στον Κανονισμό
2026
Στο 2026 με οδηγό μας την Ελπίδα!..
Ελάτε φίλες και φίλοι αναγνώστες το 2026 να ξαναγίνουμε συγκάτοικοι, συμπάσχοντες και συγχαίροντες γείτονες, συνοδοιπόροι, συμπολίτες, συνάνθρωποι!
Στο 2026 με οδηγό μας την Ελπίδα!..