ΣΥΡΙΖΑ
Να προχωρήσει σε πλήρη καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

«Να σταματήσει τα ημίμετρα και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της οικονομίας», καλούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες Εργασίας, Οικονομίας και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

   Σε δήλωση τους με τίτλο: «το μαρτύριο της σταγόνας ή αλλιώς το μαρτύριο της εβδομαδιαίας ανακοίνωσης πρόσθετων -πλην όμως ανεπαρκών- μέτρων», σχολιάζουν ότι «στην αρχή τα μέτρα γίνονται δεκτά ευχάριστα». Όμως, προσθέτουν, «σιγά -σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του, η απογοήτευση και η ανασφάλεια διογκώνονται, οι προσδοκίες δεν βελτιώνονται, θέσεις εργασίας χάνονται, η κατανάλωση καταποντίζεται. Η οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση».

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση:

 «-Να προχωρήσει σε πλήρη καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους.

 -Να άρει την αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, να νομοθετήσει πλήρη απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής της σχέσης εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης.

-Να σταματήσει να εμπαίζει του ελεύθερους επαγγελματίες και να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

-Να σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και όχι το απολύτως ανεπαρκές 1 δισ. (0,5% του ΑΕΠ). 

 -Να παρατείνει τώρα την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 -Να προχωρήσει σε καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους».

Σημειώνουν ότι η ΝΔ «δεν έχει καμία δικαιολογία να μην προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα», καθώς το σύμφωνο σταθερότητας έχει ανασταλεί, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν μετράνε στους δημοσιονομικούς στόχους και η χώρα έχει μαξιλάρι ασφαλείας που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

   «Η άρνηση της ΝΔ να στηρίξει ουσιαστικά εργαζόμενους, επιχειρήσεις και οικονομία με ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής της βούλησης», υπογραμμίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μθη
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ιδιωτικό σχολείο θα δεχτεί κορίτσια για πρώτη φορά μετά από 5 αιώνες
Το Royal Grammar School (RGS) Guildford, που βρίσκεται στο Σάρεϊ, γνωστοποίησε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δεχτεί κορίτσια ως μαθήτριες,...
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ιδιωτικό σχολείο θα δεχτεί κορίτσια για πρώτη φορά μετά από 5 αιώνες